14 de setembre del 2015

Tortosa acorda per unanimitat l'acolliment de població refugiada a causa de les guerres



TORTOSA (Baix Ebre).- A l'espera que la Unió Europea acordi els contingents de refugiats que han d'assumir els països membres i, posteriorment, l'assignació a comunitats autònomes i ajuntaments, l'Ajuntament de Tortosa ha fet aquest dilluns un pas més en la disposició del municipi a oferir col·laboració en el seu acolliment. El ple ordinari del mes de setembre, celebrat aquesta tarda, ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una moció de suport a l'acollida dels refugiats sirians i altres víctimes de conflictes armats en els seus respectius països. El text aprovat està consensuat per les entitats municipalistes, l'Associació de Municipis i Comarques de Catalunya (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Entre les mesures aprovades en aquesta moció es demana al Govern de l'Estat una major dotació de recursos a la Unió Europea, augmentar el nombre de places d'asil i augmentar de 6 a 24 mesos el període d'acollida als sol·licitants. Al Govern de la Generalitat se sol·licita adequar el Pla de Protecció Internacional a Catalunya, territorialitzar els serveis d'atenció als demandants d'asil, formar a les persones dels municipis que hauran de fer l'atenció als sol·licitants, i donar suport als municipis acollidors, així com també als països d'asil. L'assumpció del contingut íntegre d'aquesta moció de Presidència ha comportat la retirada de mocions similars dels grups d'ERC, Movem-ET, PSC i CUP. Cal recordar que l'Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa, recentment, l'oficina d'atenció al refugiat, amb l'objectiu de canalitzar els oferiments de col·laboració per part de la ciutadania.

El ple també ha aprovat una moció de CiU i ERC reclamant al Govern de l'Estat una solució definitiva i permanent a la situació de la comissaria de la Policía Nacional a Tortosa, que aquest estiu ha viscut situacions de col·lapse amb llargues cues per part de ciutadans a l'hora de renovar el DNI, NIE i passaport. També han prosperat dues mocions d'ERC i PSC, que s'han debatut i votat de manera conjunta, de suport a la proposta de cabal ecològic per al tram final del riu Ebre consensuada en el marc de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre.

També s'ha aprovat una moció del grup d'ERC per millorar l'espai urbà de la ciutat plantant 400 nous arbres. Aquestes tres mocions s'han aprovat per unanimitat de tots els regidors. Així mateix, també s'ha aprovat -amb els vots de tots els regidors i l'única abstenció del PP- la moció del grup del PSC instant l'Ajuntament a adherir-se a la Plataforma d'ajuntaments per a l'habitatge digne i contra la pobresa energètica.

Per contra, han estat rebutjades les propostes del PSC sobre la licitació del contracte del Servei d'Ajuda a Domicili, la de Movem Tortosa-ET sobre la introducció de millores a la Festa del Renaixement i la de la CUP demanant la supressió del glifosat en espais públics.

Al marge de les mocions de grups polítics, en la sessió ordinària d'avui s'ha fet l'aprovació definitiva del Compte General de 2014, una vegada aprovat per la Comissió Especial de Comptes i després que no s'hagin presentat al·legacions durant el seu període d'exposició. L'alcalde ha recordat les principals xifres del tancament de l'exercici: una liquidació de romanent de tresoreria positiva de 2.775.000 euros, un resultat pressupostari positiu de 1.243.000 euros, un import d'amortització de préstecs de 5.834.000 euros i un estalvi net real de 2.136.000 euros. A finals de 2014, el volum de préstecs i operacions avalades ascendia a 43.927.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta