21 de setembre del 2015

Germà Bel remarca que només la independència de Catalunya portarà la vegueria de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de Junts pel Sí per Tarragona, l’economista ebrenc Germà Bel, ha fet una crida aquest dilluns perquè les Terres de l’Ebre s’incorporen també a la “gran onada de canvi” que viu Catalunya. Bel ha remarcat que és important que l’Ebre deixe de ser una zona amb una participació electoral per baix de la mitjana catalana. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, el número 1 de Junts pel Sí ha defensat la creació de la vegueria de les Terres de l’Ebre. De fet, ha recordat que això és impossible amb l’actual Estatut i amb la idiosincràsia política d’Espanya, que és contrària a suprimir les províncies i les diputacions.

De la mateixa manera, Bel ha insistit que la independència també és l’única manera de blindar el cabal ecològic per al tram final de l’Ebre, ja que el riu travessaria dos estats diferents i estaria subjecte a les regulacions internacionals. En l’apartat energètic, el candidat de Junts pel Sí ha defensat el manteniment de les centrals nuclears durant algunes dècades més, almenys fins que siga possible un canvi de model. També ha recordat que el seu tancament tindria un efecte “devastador” sobre la Ribera d’Ebre. De fet, Bel ha assenyalat que Catalunya haurà de fer-se càrrec dels seus residus nuclears.

Segons Bel, Catalunya ha de fer-se gran i ser responsable de les seues decisions. També ha recordat que perquè Catalunya es quedi fora de la Unió Europea, primer hauria de ser reconeguda per l’Estat espanyol, que també hauria d’assumir tot el deute. El candidat de Junts pel Sí ha defensat la continuïtat de les pensions i dels ajuts a l’agricultura, i ha acusat els partits unionistes de no tenir arguments i d’utilitzar la política de la por. També ha criticat la gran banca espanyola pel seu comunicat contra la separació de Catalunya.

Finalment, Bel ha restat credibilitat a les amenaces dels bancs, i ha recordat que les entitats bancàries sempre van on creuen que poden fer diners. L’economista ha defensat una regulació bancària que evite la concentració i que protegisca la competència i els consumidors. Com a expert en infraestructures, ha reivindicat el corredor del Mediterrani per davant del corredor central, fins i tot amb l’escenari d’una Catalunya independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta