18 de setembre del 2015

La CUP aposta per eliminar els peatges de l'AP-7 per reduir l'alta sinistralitat de l'N-340


TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de la CUP per Tarragona, Sergi Saladié, ha reclamat la gratuïtat de l'AP-7 en el tram Castelló-l'Hospitalet de l'Infant de manera "immediata" per acabar amb l'alta sinistralitat de l'N-340. Saladié ha assegurat que el problema amb les infraestructures és una mostra més "del fracàs de les polítiques públiques de tots els governs" i ha assegurat que la solució "ràpida, barata, intel·ligent i respectuosa amb el territori és alliberar els peatges de l'autopista". "Només han de treure la P de peatge a l'AP-7 i convertir-la en A-7", ha assegurat el candidat des de Tortosa, deixant clar que l'autopista està totalment amortitzada i ara només s'està "enriquint" a una empresa privada.

Saladié ha assegurat no entendre que s'hagi de crear una comissió d'estudi per saber si s'ha de fer l'autovia i ha ironitzat sobre el seu calendari. "Enguany només hi ha 150.000 euros pressupostats amb els quals no es paga ni el topògraf. Això és una burla al territori", ha afegit des de Tortosa. El candidat de la CUP per Tarragona ha deixat clar que el problema "és de fàcil solució" tenint en compte que la via de pagament està "totalment amortitzada".

Des del mural de 'Lo riu és vida' que la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va pintar a la façana fluvial de Tortosa, Saladié ha explicat que la "independència" per la qual aposta la CUP possibilitarà "recuperar la sobirania sobre el riu Ebre". "Cal que el territori tingui dret a decidir sobre l'aigua davant dels intents històrics de transvasaments per part de tots els partits que han estat a la Generalitat", ha manifestat.

Per Saladié, el primer que s'ha de fer és mantenir un cabal mínim necessari per mantenir el sistema fluvial, deltaic i marítim, i un cop garantida la funció ecològica aprofitar l'aigua per la pagesia i indústria del territori. "No volem regadius especulatius com el Xerta-Sénia o el Segarra-Garrigues que acaparen l'aigua en mans de poques empreses", ha advertit assegurant que calen regadius a través de petites captacions que ja existeixin i que l'aigua sigui aprofitada per la petita indústria o, fins i tot, des d'un punt de vista energètic. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta