15 de setembre del 2015

La dificultat per reduir la taxa d'atur frena el creixement de l'economia de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La incapacitat de reduir l'atur, amb taxes que continuen força per sobre de la mitjana catalana i més pròximes a l'espanyola, s'ha convertit en un dels principals maldecaps per poder apuntalar un cert creixement de l'economia del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Així ho ha afirmat Joaquim Margalef, el professor del Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT) de la de la URV i autor de l'informe de conjuntura del segon trimestre de 2015, elaborat junt amb les cambres de comerç de la província. En concret, aquest estudi constata que, tot i les xifres d'ocupació positives, aquest increment continua sent del tot insuficient per activar la demanda interna i es manté una excessiva temporalitat.

Així les coses, Margalef ha remarcat la necessitat que el teixit empresarial aprofiti de forma molt més àmplia el "capital humà molt preparat", que ajudaria a reduir l'atur, potenciant la capacitat "importadora i exportadora" de molts sectors, així com la situació del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre al sud d'Europa i el Mediterrani.

Des de les entitats camerals, el president de la Cambra de Tortosa, José María Chavarría, ha admès les dificultats en la reducció de l'atur i ha lamentat la manca d'accés al crèdit bancari per part de molts empresaris. Addicionalment, també ha situat la "situació política-social complicada i preocupant" del moment actual com un factor "negatiu" per a l'activitat econòmica. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta