18 de setembre de 2015

Milà i Espadaler declaren com a testimonis pel cas vinculat al macroabocador de Tivissa


BARCELONA.- L'exconseller de Medi Ambient Salvador Milà ha defensat aquest divendres l'actuació del departament en la llicència de l'abocador de Tivissa l'any 2004. Així ho ha manifestat aquest divendres en la seva declaració davant el jutge de l'Audiència Nacional espanyola José de la Mata on també ha negat pressions de l'entorn de Jordi Pujol Ferrusola per a l'adjudicació d'aquest equipament. "No hi va haver influència política directa ni indirecta durant la meva etapa com a conseller", ha subratllat Salvador Milà davant la premsa, per afegir que tampoc sabia que el fill de l'expresident era al darrera d'aquesta operació. "Ni tant sols el conec", ha assegurat.

El jutge investiga els vincles entre l'empresari Gustavo Buesa i Jordi Pujol Ferrusola, amb qui va compartir un negoci a l'abocador de Tivissa que -segons va explicar quan va comparèixer al Parlament- el fill gran de l'expresident va invertir 700.000 euros i va aconseguir un benefici de 5 milions d'euros.

Va ser aquest mateix empresari qui ha demanat la compareixença d'Espadaler i de Milà, tots dos per la seva condició de consellers de Medi Ambient durant els anys 2001 a 2003, el primer, i 2003 a 2006, en el cas de Milà.

Salvador Milà ha declarat a l'Audiència Nacional davant el jutge que porta el cas, José de la Mata, mentre que el candidat d'Unió a les eleccions del 27-S, Ramon Espadaler, ho ha fet per videoconferència des de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Segons el jutge, les diligències que demanen Buesa i Mayola són "pertinents, necessàries i proporcionades" per esclarir la responsabilitat dels imputats Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironés, i Carlos Sumarroca Claverol i Sumarroca Coixet. El jutge també va imputar i citar a declarar per aquest divendres l'exvicepresident del FC Barcelona Jaume Ferrer Graupera i l'empresari Marcelino Oreja Abrurúa.

A més, va desestimar les peticions d'arxiu de la causa que demanava la defensa de Carles Sumarroca Claverol i Carles Sumarroca Coixet adduint que el procés es troba en plena fase d'investigació i que s'han de fer "nombroses diligències" encara pendents.

Espadaler intenta esquivar la premsa

Per la seua banda, el cap de llista d'Unió a les eleccions del 27-S, Ramon Espadaler, ha intentat aquest divendres esquivar la premsa en la seva compareixença al jutjat per declarar com a testimoni en el cas de suposat frau fiscal de Jordi Pujol Ferrusola. Espadaler va ser citat com a testimoni per l'Audiència Nacional espanyola en la seva condició de conseller de Medi Ambient quan es va concedir una llicència per un abocador a Tivissa. Espadaler ha declarat per videoconferència des de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on tant en arribar com en sortir ha evitat parlar amb els periodistes i ha intentat despistar la premsa. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta