17 de setembre de 2015

Nou entrebanc judicial per als temptejos amb bous a Alfara de Carles: el jutge torna a ordenar la prohibició BARCELONA.- El titular del jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona ha ordenat l'execució immediata la sentència del passat 8 de gener que prohibia l'organització de temptejos de bous amb públic a les ramaderies d'Alfara de Carles a instàncies de la Plataforma Prou -que havia denunciat el cas-. Segons l'advocada de l'entitat, Anna Mulà, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del passat juliol, aixecant el cessament cautelar dels temptejos, resulta inaplicable perquè ja existia una sentència al respecte dictada set mesos abans. Tot i això, el mateix TSJC haurà de decidir encara sobre el fons de la qüestió en els pròxims mesos.

Les ramaderies, que juntament amb la Generalitat van recórrer la suspensió cautelar que el jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona va dictar el setembre de 2013, van interpretar que la sentència del TSJC els tornava a deixar la via lliure per tornar a organitzar temptejos. Ara, però, la interlocutòria d'aquest passat dia 14 del mateix jutge del contenciós administratiu acorda "l'execució provisional immediata" de la sentència del passat 8 de gener per la qual es prohibia la celebració d'aquests actes taurins fins que la Generalitat no garantís el respecte a la legalitat i reclamava al Departament d'Agricultura que incoés l'expedient sancionador contra les ramaderies.

Mulà -que ha portat el cas juntament amb Magda Oranich- ha explicat a l'ACN que el TSJC va ordenar la mesura cautelar sense tenir coneixement que el jutjat de Barcelona havia dictat sentència set mesos abans. A partir d'aquell moment doncs, la suspensió deixava de ser una mesura cautelar i, per tant, el seu aixecament esdevenia una resolució que es dirigia "al buit jurídic". "Resulta absolutament inoperant, atès que revoca un acte que no existia en el moment que va ser revocat", argumenta la interlocutòria segons apunta l'advocada.

A la pràctica, doncs, la prohibició es manté , segons remarquen des de la Plataforma Prou, entitat que va presentar tant la denúncia administrativa com el recurs contenciós que va iniciar el procediment i que també va impulsar la iniciativa legislativa popular en contra dels actes taurins a Catalunya. De fet, recorden, tot i l'anunci aquest passat estiu sobre un suposat aixecament de la suspensió, cap de les ramaderies -una de les dues va plegar anteriorment- hauria reprès l'activitat dels temptejos. "No s'han atrevit. Suposo que sabien que arribaria aquesta prohibició perquè va ser un error del TSJC perquè no coneixia la sentència de 2015", ha apuntat Mulà.

Però tot i la interlocutòria del contenciós administratiu número 17 de Barcelona i la requerint l'execució de la sentència. La Generalitat la va recórrer i haurà de ser, novament, el TSJC qui acabi decidint definitivament sobre el fons de la qüestió. Segons Mulà, podria trigar entre un any o un any i mig. El Departament d'Agricultura i els ramaders defensen que els temptejos es tracta d'una activitat pròpia, toreig sense mort dels animals, que s'obre als turistes per complementar els seus ingressos. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta