29 d’octubre del 2015

Bel (Movem) confia que ERC i CDC votaran sí perquè Tortosa siga Patrimoni de la Humanitat



TORTOSA (Baix Ebre).- La regidora de Movem Tortosa, Cristina Bel, ha afirmat aquest dijous que confia en el vot afirmatiu d’Esquerra, i també en un canvi d’actitud del grup de Convergència, per tirar endavant la moció que demana que la ciutat de Tortosa presenti la seua candidatura per ser reconeguda com a patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco. Una proposta que Iniciativa-Entesa per Tortosa ja va presentar en el mandat anterior, però que va quedar frenada al juny del 2013 per la majoria de vots de CiU. Tot i així, mesos després Jordi Jordan va ser un dels impulsors d’una precandidatura que va rebre el suport d’entitats i personalitats del món artístic, acadèmic i de les lletres del municipi. Ara el grup de Movem Tortosa torna a presentar la moció, perquè considera que cal posar-se a treballar des de l’Ajuntament per aconseguir aquest reconeixement internacional per al patrimoni de Tortosa.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bel ha recordat que la candidatura de Tortosa comptaria amb l’aval de l’exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, el qual seria “el millor ambaixador de la proposta”. També ha assenyalat que la ciutat de Lleida fa mesos que treballa per aconseguir la mateixa fita. Per tot plegat, la regidora de Movem Tortosa s’ha declarat optimista i ha dit que confia que la moció rebrà el suport d’Esquerra, però també de Convergència.

En aquest sentit, Bel ha negat que la presentació d’aquesta moció siga un parany per al grup d’Esquerra, que després de les eleccions va signar un acord de governança estable amb Convergència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta