15 d’octubre del 2015

Els alcaldes d’ERC de l’N-340 es reuneixen dimarts a la Subdelegació per reclamar l'alliberament de l'AP-7




SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, el republicà Josep Caparrós, ha confirmat aquest dijous que els alcaldes d’Esquerra afectats per l’N-340 es reuniran el proper dimarts a Tarragona amb el subdelegat del Govern de l’Estat, Jordi Sierra. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Caparrós ha recordat que la creació d’aquest front institucional busca pressionar directament el govern de l’Estat per aconseguir una solució immediata a l’alta sinistralitat de la carretera, que passa per l’alliberament dels pesatges de l’AP-7. Segons l’alcalde de la Ràpita, fins ara no s’estava avançant prou en trobar una solució a la problemàtica de l’N-340, i per això era necessari que tots els alcaldes afectats es posessin en contacte directe amb el ministeri de Foment. Però Caparrós ha dit que això no vol dir que no confien en la intermediació de la Generalitat. De fet, ha remarcat que l’objectiu és fer “la màxima pressió” des dels ajuntaments, des del govern català i des dels moviments veïnals.

En la mateixa entrevista, Caparrós ha dit que a la reunió de dimarts esperen tenir més informació sobre les mesures que ha anunciat el ministeri de Foment a curt termini, com ara la construcció de fins a nou rotondes en el tram ebrenc de l’N-340. De fet, l’alcalde de la Ràpita ha assenyalat que fins aquest dimecres no tenia cap tipus d’informació de les dues rotondes que Foment ha previst al seu terme municipal.

Caparrós ha detallat que una de les rotondes, la que s’ha de licitar al novembre, estarà ubicada al punt quilomètric 1.071 de l’N-340, en una de les sortides de la Ràpita cap a l’N-340. L’alcalde ha celebrat aquesta millora, però ha insistit que per reduir la sinistralitat només hi ha dues solucions: fer l’autovia A-7 o alliberar els peatges de l’AP-7. Així, ha remarcat que l’alliberament de peatges és ara per ara la única “solució definitiva” per acabar amb la sinistralitat a l’N-340.

D’altra banda, la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta realitzen aquest dijous al vespre una nova acció de protesta a l’N-340, amb dos talls simultanis a l’Ametlla de Mar i les Cases d’Alcanar. El seu portaveu, Llorenç Navarro, ha explicat que els veïns de Benicarló i Peníscola també s’han unit a les reivindicacions, ja que el nord de Castelló també té la mateixa problemàtica que les Terres de l’Ebre amb l’N-340. De fet, aquest dijous al matí han instal·lat una parada informativa al mercat de carrer de Vinaròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta