2 de novembre del 2015

Comença la campanya de rescats de peixos a la xarxa de reg del delta de l'Ebre


DELTEBRE (Baix Ebre).- El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha començat la campanya de rescats de peixos a la xarxa de reg del Delta de l’Ebre. S’ha fet dos mesos abans de l’habitual. degut a l’avançament de la dessecació dels arrossars per frenar l'expansió de la plaga del cargol poma. El Parc Natural del Delta realitza cada any aquesta campanya per evitar la mort dels peixos un cop tanquen les comportes dels canals principals de reg que aporten l’aigua al Delta. La fauna íctica queda atrapada, davant la impossibilitat d’arribar a les basses o al mar, un cop baixen els nivells de l’aigua. El rescats permeten, d’altra banda, conèixer l’estat i l’evolució de les poblacions presents als canals, que són un reflex de les del riu Ebre.

Especialment interessants són les dades referents a espècies amenaçades, com la bavosa de riu (Salaria fluviatilis), la saboga (Alosa fallax) i l’anguila (Anguilla anguilla). Aquestes dades s’incorporen al seguiments i accions establertes dins del projecte LIFE MIGRATOEBRE, que té com a objectius, entre d’altres, potenciar la connectivitat ecològica al tram baix del riu Ebre. La tècnica que s’utilitza per rescatar els peixos és la pesca elèctrica. Consisteix en l’aplicació d’una descàrrega a l'aigua que els immobilitza momentàniament però que no els fa cap mal.

Després es recullen, seleccionats per espècies, es pesen, i finalment s’aboquen en un dipòsit especial per transportar-los i alliberar-los al riu. A banda, aquesta setmana es tancarà el Canal de la Dreta de l’Ebre i els rescats continuaran als dos hemideltes. El rescat s’està duent a terme amb sis tècnics del Parc, amb el suport puntual d’alumnes de l’Escola Aqüicultura-IES Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita i de membres de l’Associació de Voluntaris del Parc. / Imatge Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta