2 de novembre de 2015

La DO Terra Alta acaba la verema amb 42 milions de quilos de raïm de qualitatGANDESA (Terra Alta).- Gràcies a les pluges a la primavera i la tardor, enguany a la Terra Alta s’han veremat al voltant de 42 milions de quilos de raïm, segons les dades del Consell Regulador de la DO Terra Alta. El secretari de l’entitat, Jordi Rius, ha defensat la seva qualitat perquè, a causa de les condicions meteorològiques, el raïm ha arribat a un “procés de maduració constant i equilibrat” que ha fet que “s’hagi collit un raïm sa”. “Això és el que portarà a vins molt complexos, equilibrats i amb una estructura important”, ha afirmat Rius. El diumenge es va tancar la 28a edició de la Festa del Vi de Gandesa amb unes xifres destacades: durant el certamen s’han fet més de 3.000 degustacions, 1.000 més que l’any passat; i s’ha mantingut el número de copes en 1.500. A més, els cellers consideren que els assistents són més professionals que fa unes edicions.

Rius ha destacat que la xifra de producció d'enguany és "important" perquè la mitjana se situa al voltant dels 36 o 37 milions de quilos. El secretari del Consell Regulador DO Terra Alta també ha explicat que les especialitats autòctones, la garnatxa blanca i la negra, “moltes vegades tenen problemes de quallat” perquè “l’espolsada” no es fa correctament i tots els grans de raïm no queden quallats. En canvi, enguany la producció ha estat bona i amb la maduració òptima i això promet qualitat de vins.

La mostra de vins

Per Rius, les xifres de la mostra de vins signifiquen que els assistents “tenen ganes de provar-ne” i que “el mateix consumidor tasta més vins any rere any”. En aquesta edició hi han assistit 28 cellers amb DO Terra Alta. Segons el secretari del Consell Regulador, “no es tracta de superar xifres cada any”, sinó de “professionalitzar” la Festa del Vi a Gandesa. “En aquest sentit, la majoria de cellers han coincidit en què els assistents són més professionals, n’entenen més de vi i cada vegada pregunten més per les varietats i ampolles de cada celler”, ha apuntat Rius.

Estrelles Michelin al Poble Vell de Corbera d’Ebre

A més, aquest dilluns el Poble Vell de Corbera d’Ebre acull una jornada professional de tast de vins de 26 cellers de la zona a la qual hi assistiran 120 professionals del sector, entre els quals hi ha 14 xefs Estrelles Michelin provinents d’arreu de Catalunya i especialment de Barcelona o l’àrea metropolitana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta