10 de novembre del 2015

Cultura inaugura el 27 de novembre l’exposició sobre el vapor Anita



TORTOSA (Baix Ebre).- El director dels serveis territorials de Cultura, Ferran Bladé, ha avançat que el proper 27 de novembre s’inaugurarà a Tortosa l’exposició sobre el centenari del vapor Anita, que quedarà instal·lada al Palau Oliver de Boteller fins a finals de febrer. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bladé ha assenyalat que serà una exposició molt completa, que ha impulsat el director de l’Arxiu Històric Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto. Bladé ha remarcat que, a més del Museu de les Terres de l’Ebre, també han demanat la implicació dels ajuntaments de Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Jaume d’Enveja, tenint en compte els lligams històrics que aquestes poblacions tenen amb el vapor Anita.

D’altra banda, Bladé ha anunciat la celebració de la II Jornada d’Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al Front de l’Ebre, que el Departament de Cultura i el Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (Comebe) organitzen el proper 21 de novembre a Tortosa. Segons el director dels serveis territorials, l’organització ha superat la previsió inicial i podria assolir els 150 inscrits. De fet, això els obligarà a traslladar les jornades fins a l’auditori Felip Pedrell, ja que la sala Gerard Vergés del Palau Oliver de Boteller té un aforament més limitat.

En la mateixa entrevista, Bladé també ha destacat la importància del fet que Tortosa siga aquest proper mes de desembre la seu de la Nit de Santa Llúcia, la Gran Nit de les Lletres Catalanes. Finalment, el director dels serveis territorials ha anunciat que, coordinats per l’Institut Ramon Muntar i en col·laboració amb Cultura de Tarragona, estan preparant els actes per commemorar els 20 anys de la mort de l’escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta