6 de novembre del 2015

Deltebre exigeix solucions immediates per dragar la desembocadura del riu


DELTEBRE (Baix Ebre).- Ultimàtum del govern de Deltebre per aconseguir el dragatge de la bocana de l’Ebre. L’alcalde Lluís Soler ha exigit a la CHE, a la Direcció General de la desembocadura del riu, ja que fa tres setmanes que els pescadors no poden sortir i han de tenir les embarcacions amarrades en altres ports. Soler ha dit que si la solució no arriba en els propers dies, l’Ajuntament farà el que siga necessari per dragar la bocana de l’Ebre.

L'Ajuntament de Deltebre no vol esperar més temps per trobar una solució als problemes que tenen les embarcacions pesqueres i d'esbarjo per superar la desembocadura, on s'encallen amb els bancs de sorra, que canvien de posició amb els temporals de llevant i les crescudes del riu. La solució passa per dragar la desembocadura, una mesura que l'Ajuntament reclama des de fa vuit anys, i que les administracions no es posen d'acord amb qui té la competència per fer-ho. Fa tres setmanes que els pescadors no poden sortir i que han de tenir les embarcacions amarrades a ports pròxims.

L'alcalde, de fet, assegura haver enviat la setmana passada una carta a Capitania de Tarragona, el president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, la Direcció General de Costes a Tarragona, el conseller de Territori i Sostenibilitat i al delegat del Govern a les Terres de l'Ebre per exigir solucions immediates o, del contrari, avisa que serà el mateix consistori qui prendrà la iniciativa. Ara cal practicar una batimetria per determinar si l'efecte del temporal d'aquest dilluns ha millorat o empitjorat l'accés per la desembocadura. Del resultat, que es coneixerà aquest divendres, dependrà que s'exigeixen mesures urgents, a banda de les estructurals que el consistori porta reclamant des de fa vuit anys, sense èxit, a diferents administracions.

Soler també ha explicat que el projecte d'accés a la zona de la península del Fangar per la platja de la Marquesa perilla ara per una possible avaluació ambiental massa rígida per part de la Generalitat. Una situació similar es dóna en el cas del projecte de les passarel·les de la platja de Riumar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta