2 de novembre del 2015

El Parc Natural dels Ports acumula 190 litres/m2 de pluja pel temporal de llevant

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El temporal de pluja, vent i onatge que afecta aquest dilluns les Terres de l’Ebre ha deixat registres de pluja de 188’6 litres per metre quadrat a l’estació meteorològica del Parc Natural dels Ports. A primera hora de la tarda també destacaven els 162’4 litres per metre quadrat de Tivissa, els 101,1 d’Horta de Sant Joan, els 97’2 de l’Ametlla de Mar o els 94’7 litres del Mas de Barberans. L’embassament d’Ulldecona ha registrat una crescuda dels seus nivells i es preveu que desembassi cabals importants. D’altra banda, s’han registrat ratxes de vent de fins a 108 km/h al Parc Natural dels Ports, de 109’1 Km/h a Horta de Sant Joan o de 82’8 Km/h a Tivissa.

L’índex de risc pel mal estat de la mar a les Terres de l’Ebre ha estat molt elevat durant aquest matí amb onades superiors als quatre metres. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté en situació d’alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT i el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de ventades. Així mateix, es demana a la ciutadania extremar la prudència davant un temporal que es preveu que finalitzi entre aquesta mitjanit i les primeres hores d'aquest dimarts.

Fins a les 16 hores de la tarda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 50 trucades a les Terres de l’Ebre relacionades sobretot amb el vent i les fortes pluges . La majoria per caiguda d’arbres i elements de façanes o mobiliari urbà. La carretera C-12 al seu pas per Tortosa s’ha hagut de tallar al trànsit per l’acumulació de pluja al voltant de la una i mitja del migdia. També ha quedat inundada la plaça de la Unió, al barri de Sant Llàtzer de Tortosa, on els cotxes han hagut de circular amb molta precaució.

El temporal també ha deixat força aigua a la zona de Beceit, on han caigut més de 150 litres per metre quadrat en les darreres 12 hores, amb riu desbordats i la sortida de barrancs. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta