3 de novembre del 2015

Tortosa nomenarà el professor Manuel Pérez Bonfill fill predilecte de la ciutat


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament Tortosa va aprovar ahir iniciar els tràmits per al nomenament de l’escriptor i professor Manuel Pérez Bonfill com a fill predilecte de la ciutat. El ple de l’Ajuntament també va aprovar la majoria de les mocions presentades pels grups polítics, com ara la d’Esquerra que proposava un pla de xoc per instal·lar passos de vianants elevats, o la de la CUP per avançar la prohibició de circs amb animals salvatges. Per la seua banda, Movem va decidir ajornar la seua moció per fer que Tortosa siga candidata a la declaració de Patrimoni de la Humanitat.

L'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir dilluns, en sessió plenària, iniciar els tràmits per al nomenament del professor Manuel Pérez Bonfill com a fill predilecte de la ciutat. Tots els grups municipals van donar el seu suport a aquesta iniciativa que comporta la celebració properament d'un acte institucional de lliurament d'aquest reconeixement a l'homenatjat.

En el Ple d'ahir també es va aprovar una modificació pressupostària que inclou la dotació de 300.000 euros per executar la reforma integral del pont de l'Estat, el projecte del qual s'aprovava ahir en Junta de Govern. El gruix més important del cost d'aquest projecte l'aporta la Diputació de Tarragona. En la mateixa modificació pressupostària s'inclou una partida de 44.000 euros per habilitar uns nous accessos en forma d'escales al pont Tirant lo Blanc, per millorar la connectivitat a peu entre els barris de Sant Llàtzer i Temple.

En l'apartat de mocions, el Ple va aprovar tres mocions subscrites per tots els grups municipals, de suport a les víctimes de la talidomida, instant el govern de l'Estat a la creació de la prestació Garantia+55, i una tercera exigint una nova llei reguladora de dret a l'habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l'emergència habitacional. També van prosperar les mocions d'ERC reclamant que el govern de l'Estat cessi els atacs a la normativa catalana sobre pobresa energètica i la que proposava nous passos elevats de vianants a la ciutat.

En la mateixa sessió plenària va aprovar-se la proposta del grup Movem de rebuig a l'acord comercial "Tractat transatlàntic de comerç i inversió" entre la Unió Europea i els Estats Units. En canvi, Movem va retirar la seua moció perquè Tortosa siga candidata a ser Patrimoni de la Humanitat, per donar més temps a la resta de grups i aconseguir un suport més ampli. Del grup del PSC va aprovar-se la moció de suport a la plataforma "Salvem les ambulàncies de les Terres de l'Ebre" i la de condemna de la violència masclista, i es va rebutjar la que proposava la creació d'una taula per a l'impuls d'Expoebre i Fira Tortosa.

Les dues mocions presentades per la CUP, relatives a la declaració de Tortosa ciutat lliure d'espectacles amb animals i la que proposava impulsar una modificació del Reglament orgànic municipal (ROM), també van ser aprovades. / Imatge Sílvia Alarcón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta