19 de novembre de 2015

Els treballadors de Celulosa a Tortosa accepten els 200 dies de suspensió negociats en el nou ERO


TORTOSA (Baix Ebre).- La norantena de treballadors de la planta de Celulosa de Levante SA (Celesa) de Tortosa ha donat el vistiplau, en una assemblea celebrada aquest dimecres a la tarda, al preacord que han negociat els sindicats i l'empresa per aplicar un cinquè Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb suspensió de contractes temporal. El preacord al qual s'ha arribat rebaixa dels 240 dies d'aturada de producció, en dos anys, proposats inicialment per l'empresa, a 200 dies en el mateix període. Celesa ha acceptat compensar la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors que hauran de passar a cobrar la prestació d'atur en alguns períodes i garantirà el 70% del salari als empleats.

El secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, ha tornat a destacar que l'empresa aposti per la continuïtat de la planta i "no es rendeixi". Casadó ha explicat que el nou ERO, el cinquè des de 2010, s'ha proposat degut al retard en els processos de certificació dels nous productes que s'han d'elaborar amb la pasta de cel·lulosa que es fabrica a la planta de Tortosa. També han quedat aturades les inversions que es preveien en projectes a la Xina. El grup Miquel i Costas ha buscat alternatives de fabricació per al producte de Celesa després que es patís una greu davallada de les vendes quan les grans empreses tabacaleres van decidir passar a vendre paper de fumar fet a partir de pasta de fusta, molt més barat, i no el de fibres vegetals, com la de lli, que es produeix a la fàbrica tortosina./ ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta