2 de novembre del 2015

La pluja obliga a tallar l'eix de l'Ebre a Tortosa, amb les obres començades per evitar inundacions


TORTOSA (Baix Ebre).- La pluja intensa i les fortes ratxes de vent que afecten des d'aquest dilluns les Terres de l'Ebre han provocat més d'una vintena de sortides dels Bombers de la Generalitat. La majoria han estat per arbres caiguts i petites inundacions però no hi ha hagut, de moment, cap incidència greu. A Tortosa, la pluja ha obligat a tallar la C-12 al seu pas per la capital del Baix Ebre a partir de les dos de migdia. També hi ha afectacions viàries a la plaça Unió del barri de Sant Llàtzer, on els cotxes han de circular amb molta precaució. El temporal de llevant ha provocat també que les barques quedessin amarrades a tots els ports ebrencs i que les onades superessin els dos metres d'alçada.

Precisament, el pas inferior de la C-12 per sota la via verda, a Tortosa, és un dels punts conflictius al territori quan plou. A finals d'octubre van començar les obres que han de servir per evitar que la zona s’inundi en episodis de pluges intenses. A la zona, s’hi instal·larà un col·lector que desguassarà directament al riu Ebre. Les obres tardaran uns 10 mesos en ser acabades i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat comprensió als veïns de la zona per les restriccions de trànsit mentre les actuacions no acaben. En episodis de pluja, l’actual sistema de bombes quedava freqüentment inutilitzat, de vegades degut a la falta de subministrament elèctric. La zona queda totalment inundada i les acumulacions d’aigua obliguen a tallar la carretera cinc o sis cops a l’any. El projecte, amb un col·lector principal i dos més de secundaris que confluiran pel principal, preveu conduccions d’entre 800 i 1.200 mil·límetres de diàmetre al llarg d’uns 800 metres per recollir les aigües pluvials d’una zona de 40 hectàrees. El sistema està dissenyat per poder desguassar fins a l'Ebre un cabal d'aigües pluvials de fins a 5,7 metres cúbics per segon./ Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta