1 de desembre del 2015

Amposta aprova canviar els noms dels carrers dedicats als feixistes Ruiz de Alda i García Morato


AMPOSTA (Montsià).- L'Ajuntament d'Amposta canviarà els noms d'aquells carrers que fan referència a personatges i fets vinculats al franquisme. Així es va aprovar en el ple ordinari de novembre, aquest dilluns al vespre, a instàncies d'una moció d'Esquerra d'Amposta (EA) que va rebre el suport del regidor Germán Ciscar i el grup dels Socialistes i l'abstenció de Convergència i Unió (CiU). En concret, l'acord de ple contempla canviar els noms dels carrers Ruiz de Alda, fundador de la Falange, i García Morato, un militar feixista. També inclou la substitució de manera progressiva de les catorze plaques d'habitatge de protecció oficial en les quals hi ha la icona del jou i les fletxes, símbol de l'època franquista, i facilitar, des de l'Ajuntament, tots els mitjans i suport necessaris als veïns afectats pels canvis.

El portaveu d'EA, Miquel Subirats, va recordar que aquesta era una "moció històrica" del seu grup, "presentada en cadascun dels mandats en els que ha tingut representació", i que mai abans havia estat aprovada. "Convé que l'Ajuntament d'Amposta restauri la dignitat d'aquells que van morir o van ser represaliats per un règim totalitat i brutal com el franquista", va afegir Subirats, tot argumentat que "el primer pas que proposem és que els noms i els símbols d'aquells que van dirigir o participar en aquest règim totalitari deixin d'estar presents a les façanes de la ciutat". "No fer-ho seguiria empobrint la nostra democràcia, el nom d'Amposta i, una vegada més, les víctimes de la dictadura franquista", va cloure.

Tant el regidor Germán Ciscar com el portaveu dels Socialistes, Francesc Miró, van donar el seu suport a la proposta, mentre que Convergència i Unió (CiU) va abstenir-s'hi demanant que s'obrís un procés de participació ciutadana a l'hora d'escollir els nous noms. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va defensar que "la memòria històrica no és una qüestió a sotmetre a la participació ciutadana i és necessari retirar aquests noms de la llista de carrers de la ciutat". Tomàs va garantir que l'Ajuntament facilitarà tots els tràmits als veïns dels carrers que es canvien. I la regidora de Cultura, Inés Martí, va assenyalar que s'estan buscant noms que tinguin a veure amb el mateix carrer o amb la zona on estan ubicats.

Ampliar el servei de l'Ajuntament una tarda 

El ple de novembre també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una moció presentada pel grup dels Socialistes per iniciar les negociacions amb el comitè d'empresa del consistori amb l'objectiu d'ampliar el servei d'atenció al públic de les oficines municipals almenys una tarda a la setmana. Miró, encarregat de defensar la moció, va defensar la proposta tot al·legant que "la ciutadania demana que el servei d'atenció al públic a l'Ajuntament estigui al dia dels canvis que està tenint la societat en el món laboral" i que "l'horari intensiu pels matins de molts treballadors impedeix poder tramitar molts dels actes administratius quotidians".

El ple ordinari de dilluns també va aprovar per unanimitat una moció del PSC-CP en defensa de la rebaixa de l'IVA cultural que afecta a la creació i producció de proximitat i a l'accés a la cultura en l'àmbit local i una moció del regidor Germán Ciscar per estudiar l'elaboració d'un Pla director de drenatge urbà a Amposta per evitar inundacions dels carrers quan plou.

Modificació de la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament

El punt més calent de l'ordre del dia va ser la aprovació inicial del Pla d'ordenació i d'ocupació de recursos humans i la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) de l'Ajuntament, unes modificacions que, segons va assenyalar l'alcalde, responen a "la planificació estratègica de l'Ajuntament". "Són modificacions que pensem que han de servir per tirar endavant la modernització dels llocs de treball", va assenyalar Tomàs. Entre d'altres coses, la modificació crea dos càrrecs de personal eventual (cap de premsa i coordinador de Serveis al Territori), n'elimina els 6 que tenia l'equip de govern anterior i crea els llocs de treball d'agent de policia local, de tècnic d'administració especial adscrit a l'àrea d'Hisenda, un tècnic d'administració especial adscrit a l'àrea de Règim Interior, Personal i Noves Tecnologies i un administratiu adscrit a la mateixa àrea. "A més a més, també s'han suprimit dedicacions especials i de flexibilitat horària a aquelles persones que l'equip de govern creu que no són necessàries", va afegir l'alcalde, tot recalcant que la mesura suposarà "un estalvi immediat de 20.000 euros a l'any".

El regidor Ciscar va donar suport a les modificacions assenyalant que "és una declaració d'intencions" i que la creació de places noves és "una qüestió de productivitat". "Deixarem un termini de sis mesos més per veure com funciona", va dir. Per la seua banda, el portaveu dels Socialistes, que va votar-hi en contra, van argumentar el seu vot assenyalant que "hauríem volgut debatre i fer aportacions i no volem que s'acostumen a ventilar-ho tot amb una sola comissió" i "per la manca d'una valoració acurada i d'un plantejament general". Finalment, la portaveu de Convergència i Unió (CiU), grup que també va votar-hi en contra, va assenyalar: "No estem d'acord amb les modificacions, hi trobem a faltar una valoració econòmica real i és evident que estan incrementant la plantilla; limitant la promoció interna dels treballadors actuals, que són gent capacitada"./ Imatge Ajuntament d'Amposta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta