1 de desembre del 2015

L’Ametlla de Mar encarregarà una auditoria de legalitat sobre el deute per determinar possibles responsabilitats


L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El nou govern de l’Ametlla de Mar té previst realitzar una auditoria de legalitat per detectar possibles irregularitats en la gestió de l’Ajuntament i de l’empresa pública La Cala Gestió. Divendres passat, l’alcalde de la població, el republicà Jordi Gaseni, va convocar una assemblea informativa per explicar la situació al conjunt de la ciutadania, i es va confirmar que el consistori ha acumulat un deute de més de 47 milions d’euros. A partir d’ara, l’objectiu del govern municipal és saber si durant els governs anteriors de CiU hi ha hagut només una mala gestió de l’Ajuntament, o si també va haver-hi algun tipus d’intencionalitat en la comissió d’irregularitats. Així ho ha explicat Gaseni aquest dimarts, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, tot confirmant la realització d’una auditoria de legalitat.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Antoni Espuny, ha recordat que quan estaven a l’oposició van calcular que el deute de l’Ajuntament podria ser d’uns 30 milions. Però un cop al govern, han comprovat que la xifra és molt més elevada, i que fins i tot podria arribar als 50 milions. Segons Espuny, el resultat de la nova auditoria determinarà les decisions que s’hagin de prendre, des del punt de vista jurídic i “amb contundència, per respecte a la ciutadania de l’Ametlla de Mar”. El regidor també ha detallat que La Cala Gestió ha gestionat un volum d’uns 55 milions d’euros en els darrers cinc o sis anys, amb alguns contractes sobredimensionats o que la mateixa consultora Efial, que s’encarregava de l’empresa municipal, s’autoadjudicava.

A més del deute reconegut, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar afronta uns vuitanta contenciosos, i per això el govern municipal d’Esquerra i Compromís de la Cala volen frenar i apaivagar cadascun dels procediments oberts per impagament a proveïdors. Segons Gaseni, un dels casos més greus és per la construcció de la residència per a la gent gran. Un projecte amb un cost global de més de vuit milions d’euros, però amb la residència tancada i sense una solució clara per a l’Ajuntament.

Un altre cas és el pont de Tres Cales, amb un cost de quatre milions. Segons l’alcalde, La Cala Gestió hauria utilitzat les quotes cobrades als propietaris dels terrenys per pagar altres despeses del consistori. Per tot plegat, Gaseni ha confirmat que el consistori anirà apagant progressivament l’activitat de La Cala Gestió, i també ha conclòs que la situació econòmica de l’Ajuntament condicionarà el pressupost per al 2016 i els propers exercicis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta