1 de desembre de 2015

La CHE i l'ACA netegen la llera del riu Sec a Tortosa, per evitar inundacions en cas d'avingudesTORTOSA (Baix Ebre).- La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han adequat un tram d'uns mil metres del riu Sec, al terme municipal de Tortosa, en el marc de les accions en lleres fluvials que s'estan fent a la conca catalana de l'Ebre. L'actuació, amb un pressupost superior als 25.000 euros, permetrà la circulació lliure de l'aigua i minimitzar afectacions en cas d'avingudes. En concret, s'ha recuperat la secció fluvial natural del riu a través de la redistribució de sediments, la protecció dels marges i la neteja de la llera.

Els treballs s'han fet entre el gual del camí de la Casella i el pont de l'antiga via de la Valdezafan, on s'han desobstruït dos dels tres arcs existents. S'estan duent a terme, fins a finals del 2015, un centenar d'actuacions en rius i torrents de la conca catalana de l'Ebre amb un pressupost total de 1,5 milions d'euros

Els treballs, executats per la CHE, han consistit en la neteja de la llera mitjançant el desbrossament selectiu de vegetació, eliminant les espècies invasores, la retirada de vegetació morta i en mal estat i la correcció morfològica del riu, redistribuint els materials dipositats i retirant ocupacions per finques confrontants per augmentar la secció hidràulica i permetre un millor comportament de les avingudes extraordinàries. També s'ha dut a terme la construcció d'un mur de defensa en el marge dret per evitar enfonsaments i i desestabilització de talussos.

Aquesta acció forma part del paquet d'un centenar d'actuacions acordades entre la CHE i l'ACA per dur a terme abans que acabi l'any, amb un pressupost d'1,5 milions. Les actuacions es financen amb els recursos del cànon del minitransvasament a Tarragona recaptat durant el tercer i quart trimestre del 2013./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta