1 de desembre del 2015

Tortosa aprova el pressupost per al 2016 amb els vots de Convergència, Esquerra i PP


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns, en sessió plenària extraordinària, el pressupost per a l'exercici 2016. Els comptes del municipi han tirat endavant amb el suport dels regidors de CiU, ERC i PP, mentre que els de Movem-ET, PSC i CUP-AE han votat en contra del nou pressupost. Els comptes, redactats pel govern municipal de CiU, ha comptat amb el suport del grup municipal d'ERC, en el marc del compliment de l'Acord de Governança Estable presentat entre les dues formacions a començaments del present mandat.

El pressupost general de l'Ajuntament de Tortosa per a 2016, que inclou l'Ajuntament, Tortosa Salut, GESAT, EPEL Hospital de la Santa Creu, Tortosasport, Gumtsa, Tortosa Media, Tortosa Innova i Consorci dels Tres Reis, és de 66,5 milions d'euros, un 6,65% superior a l'exercici anterior. Els comptes de l'Ajuntament per a l'any vinent ascendeixen a 32,2 milions d'euros, un 3,69% més que l'any 2015. Els principals eixos del nou pressupost a nivell d'Ajuntament són la continuació de la recuperació del centre històric, la promoció i el manteniment de la ciutat, la descentralització de l'administració local millorant el finançament i inversions de pobles i EMD, consolidar l'eficiència en la gestió i l'increment del suport als col·lectius més desafavorits del municipi.

Pel que fa a inversions, la més important és la reforma integral del pont de l'Estat, que compta amb una subvenció de la Diputació de Tarragona.

A més, també s'ha aprovat l'expedient de contractació per concessió del servei de transport urbà de viatgers per als propers 15 anys. El nou servei inclou un abaratiment important del preu del bitllet, de fins al 46 per cent, fa arribar el bus a llocs on no arribava, com al barri del Rastre o el Parador, racionalitza la prestació del servei i representa una aposta clara pel foment del transport públic entre la ciutadania. El nou model de bus urbà a Tortosa ha comptat amb el suport dels regidors de CiU, ERC i PP, l'abstenció de Movem-ET i el vot en contra de PSC i CUP-AE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta