2 de desembre del 2015

Deltebre construirà la nova biblioteca a l’actual centre cívic, amb un projecte redimensionat

 

DELTEBRE (Baix Ebre).- El govern de Deltebre presentarà aquest dimecres al vespre el projecte de la nova biblioteca de la població, que serà una de les inversions previstes en el pressupost per al 2016. L’objectiu del nou govern de Lluís Soler és no perdre la subvenció que l’Ajuntament tenia atorgada, i que l’anterior equip de govern havia donat per perduda. Amb tot, ara el consistori ha redimensionat el projecte, ja que abans s’havia dissenyat una biblioteca que costava uns dos milions d’euros. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Soler ha detallat que ara la biblioteca costarà 850.000 euros i que anirà lligada a l’arxiu cultural i municipal, amb una superfície d’uns 2.000 metres quadrats. També ha anunciat que les obres s’adjudicaran abans de final d’any. Segona ha avançat, la nova biblioteca es construirà a l’actual centre cívic, tot i que Soler ha garantit que totes les entitats seran reubicades en altres espais del municipi.

Altres inversions que tindran un protagonisme destacat en el pressupost seran la segona fase de la urbanització de Riumar i el soterrament de línies elèctriques. Soler ha destacat que el pressupost estarà basat en l’increment de les polítiques socials, en el creixement de les partides destinades a la dinamització econòmica, i en actuacions per a la millora de la imatge del poble i el turisme. L’alcalde ha afegit que, al marge d’iniciar un procés de pressupostos participatius, també estan oberts a les aportacions dels grups de l’oposició, tenint en compte que el grup de Convergència governa en minoria.

D’altra banda, Soler ha anunciat que cinc empreses opten a redactar l’auditoria que l’Ajuntament encarregarà per determinar, entre d’altres coses, la legalitat dels expedients heretats del govern anterior. L’alcalde ha recordat el seu compromís d’obrir “portes i finestres” al consistori, i també ha vinculat el resultat de l’auditoria a la possible incorporació d’altres grups al govern de Deltebre.

Finalment, Soler ha explicat que en cinc o vuit mesos ja podran disposar de la titularitat del complex poliesportiu Trèvol, un cop resolt el contracte amb l’empresa concessionària. Serà el moment de decidir si l’Ajuntament assumeix la gestió del complex, o si torna a traure la concessió a concurs públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta