26 de gener del 2006

El Patronat d'Esports dóna llum verd a l'enderrocament del velòdrom de Tortosa

El plec de condicions de les noves piscines no inclourà la construcció i gestió del pàrquing

El Patronat Municipal d'Esports ja ha donat llum verd a l'enderrocament del velòdrom de Tortosa, amb l'objectiu de facilitar la reforma de les instal·lacions esportives i la construcció de les noves piscines. Només els representants de CiU i PP van votar en contra de la mesura, amb unes crítiques que el regidor d'Esports, Sisco Lahosa, haurà de tornar a escoltar el 6 de febrer. En aquesta data, Lahosa preveu que el ple aprovi el plec de condicions per adjudicar la reforma i gestió de les piscines, amb una concessió que finalment serà de 35 anys. Per compensar la pèrdua del velòdrom, Tortosa projecta una pista de ciclisme.

El regidor d'Esports, Sisco Lahosa, va confirmar ahir que ha demanat al govern municipal que el plec de condicions de les piscines s'aprovi el 6 de febrer, per tirar endavant el projecte «al més aviat possible». Lahosa va explicar que el document ja té l'aval de la comissió d'Urbanisme i del Patronat d'Esports, amb motiu d'una reunió celebrada dijous passat. El regidor va afegir que només els representants de CiU i el PP van votar en contra de construir les noves piscines a l'espai que actualment ocupa el velòdrom. Lahosa va detallar que el mateix Ferran Bel va substituir Pere Panisello, i que el portaveu municipal de CiU va advertir que Tortosa no pot assumir la desaparició d'una «construcció tan singular» com el velòdrom.
«Tant Bel com Carles Curto (PP) van demanar-nos que busquéssim uns terrenys alternatius, però en cap moment van proposar-nos un altre emplaçament», va lamentar Lahosa, que també va recordar que el velòdrom és un equipament «molt car de mantenir» i infrautilitzat. «Arrosseguem aquesta situació des de fa molt de temps, hem de prendre una decisió i tirar endavant la nova proposta», va insistir. Lahosa va remarcar que l'enderrocament del velòdrom no és «un caprici», sinó que les diferents empreses que s'han interessat en la reforma i explotació de les piscines han sol·licitat ocupar els terrenys. És preferible que les actuals piscines no deixin de funcionar, mentre durin les obres.
En aquest sentit, el regidor d'Esports va assenyalar que les empreses també han fet els seus càlculs, i saben que és «més econòmic i més rendible» fer les piscines als terrenys que ara ocupa el velòdrom, a l'estadi municipal. D'altra banda, Lahosa va precisar que finalment el plec de condicions no vincularà l'explotació comercial de les piscines, amb les seues instal·lacions d'aigua i salut complementàries, a la construcció i gestió del futur pàrquing subterrani de la plaça Joaquim Bau. «El projecte del pàrquing es traurà a concurs més endavant, perquè hem cregut que tècnicament és millor no relacionar les dues concessions», va concloure. Lahosa va evitar parlar de la inversió que hauria de fer l'empresa que finalment s'encarregarà de construir i explotar les piscines, però va indicar que el projecte podria superar els 12 milions d'euros.

Les piscines, el cànon, el circuit de ciclisme i la pista d'atletisme

L'empresa que s'encarregarà de construir i gestionar les noves piscines tindrà una concessió per 35 anys, i a canvi l'Ajuntament fixarà els preus i controlarà els horaris. L'objectiu és garantir que les instal·lacions donin servei als clubs de natació, particulars, col·legis, gent gran i altres col·lectius que necessiten fer ús de les piscines, com les persones amb problemes mèdics o els nadons. L'Ajuntament també preveu rebre un cànon, el 50% dels beneficis, que podrà ingressar en diners o derivar cap a noves obres. El regidor Sisco Lahosa va recordar que el circuit de ciclisme de Vinallop compensarà la pèrdua del velòdrom, i que l'Ajuntament també ha iniciat l'expedient per expropiar els terrenys de la futura pista d'atletisme, entre Roquetes i Jesús.

El Punt (26-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta