5 de gener del 2006

Els veïns desallotjats comencen a buidar l'edifici del carrer Sant Felip Neri de Tortosa

L'Ajuntament ofereix assessorament als afectats, mentre continuen venent-se pisos del mateix immoble

La vintena de veïns afectats per l'ordre de desallotjament del número 7 del carrer Sant Felip Neri sí van poder accedir ahir als seus habitatges, ja que dimarts al vespre l'Ajuntament de Tortosa va posar un cadenat que els impedia recuperar les seues pertinences. Els afectats buidaven els pisos amb comptagotes, i al migdia només una quarta part dels veïns havien tornat a casa per complir la resolució municipal. La policia local tenia la clau del cadenat i informava els veïns de la possibilitat d'acudir als serveis socials de l'Ajuntament, per ser reallotjats i rebre assessorament sobre hipoteques i assegurances.

Hassan Haddadi és un dels 23 veïns desallotjats que ahir van poder entrar a casa seua, per recuperar les pertinences de la seua família i complir l'ordre de desallotjament dictada per l'alcalde. Fa una setmana, els veïns del número 7 del carrer Sant Felip Neri, al cor del nucli antic de Tortosa, van poder tornar a casa després de ser desallotjats preventivament la nit de Nadal, com a conseqüència de l'ensorrament de l'edifici del costat. Però dimarts al vespre van tenir una sorpresa desagradable, ja que l'Ajuntament havia posat un cadenat que els impedia entrar a l'edifici. «Tots els meus veïns eren fora quan van posar el cadenat, i ens vam quedar al carrer», va lamentar Haddadi amb un castellà molt rudimentari. Mentre el seu fill, un cunyat i un amic l'ajudaven a omplir una furgoneta amb paquets i altres objectes personals, Haddadi va explicar que vivia al número 7 de Sant Felip Neri des de fa uns tres anys, i que pagava uns 210 euros de lloguer. «No vaig llogar el pis a través d'una immobiliària, sinó directament a la propietària», va explicar. Després del primer desallotjament i dels rumors que la mesura podria ser definitiva, Haddadi es va moure ràpid i ja té aparaulada una casa al barri de Remolins, també al nucli antic. «La casa està molt millor», va confirmar.
Però no tots els veïns desallotjats han tingut la mateixa sort que Haddadi, ja que la majoria tenien hipoteques pendents de pagar, d'entre 24.000 i 60.000 euros. De fet, un afectat d'origen pakistanès hauria pagat fins a 70.000 euros per un dels pisos que ara han de ser enderrocats. L'associació de veïns del Centre-Nucli Històric ha denunciat l'especulació immobiliària i els abusos comesos amb els immigrants amb pocs recursos.


> 66.000 euros per un pis ja desallotjat

Fonts municipals van assegurar que abans-d'ahir, just el mateix dia que es va conèixer l'ordre de desallotjament del número 7 del carrer Sant Felip Neri, una família romanesa hauria comprat a una família marroquina un dels habitatges del mateix edifici, per uns 66.000 euros. De fet, l'especulació és un dels fets que més preocupa l'Associació de Veïns Centre-Nucli Històric, que ja ha alertat l'Ajuntament de la gravetat de la situació. L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va reiterar ahir la crida a la responsabilitat dels propietaris dels habitatges del nucli antic, i va oferir l'assessorament dels serveis socials de l'Ajuntament als veïns afectats, per orientar-los sobre el pagament de les hipoteques pendents i informar-los de les condicions de les assegurances. Sabaté també va explicar que habilitaran magatzems per reallotjar aquells veïns que no tinguin cases de familiars o d'amics on quedar-se. L'alcalde va assenyalar que és molt possible que el número 7 haja d'enderrocar-se, amb els números 3 i 5 del carrer Sant Felip Neri. De fet, l'Ajuntament no descarta comprar els habitatges afectats, per fer una nova illa de cases en el marc del nou planejament urbanístic per al sector.

El Punt (05-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta