9 de gener del 2006

Tortosa TV es transforma en Canal TE


Tortosa Televisió ha decidit transformar-se en un nou projecte, Canal Terres de l'Ebre (Canal TE), a fi d'optar a una de les tres llicències de televisió digital terrestre (TDT) d'àmbit territorial i titularitat privada que preveu concedir la Generalitat en les pròximes setmanes. La Marfanta ha pogut saber que els responsables de Canal TE han iniciat una campanya d'adhesions per aconseguir una de les tres llicències disponibles a les Terres de l'Ebre (l'altre canal de TDT ebrenca serà públic, gestionat per un consorci d'ajuntaments i es dirà Ebre TV, com també vam informar des d'aquest bloc). I ens preguntareu: com és possible adherir-se al projecte? Segons un correu electrònic enviat pels responsables del nou canal, el millor és entrar al web de Canal TE i omplir un formulari de suport, i remetre el document per fax al número 977 25 10 45. L'altra opció és enviar una carta per correu ordinari a la següent adreça de Sant Carles de la Ràpita: c/ Alba, nº 1, codi postal 43540. El concurs públic es tancava avui, 9 de gener, així que els promotors de Canal TE són conscients que no tenien gaire més temps per rebre adhesions.

El comunicat afirma que la idea de Canal TE és fer una televisió de proximitat, on els principals protagonistes siguin els racons, activitats, actes i persones de les nostres terres. Programes pensats en clau del nostre territori i no des de Barcelona, com és habitual. Programes informatius, de natura, cultura, esports, gastronomia, economia, tradicions... En el mateix comunicat, s'afirma que Tortosa Televisió "ha estat i és" la societat que hi ha darrera de Canal TE. Com dèiem, el canal ja té una web operativa, www.canalte.net, en què avancen el nom d'alguns programes, agrupats en categories:

-Geografia: Los nostres pobles; Vella xiruca; Des dels temps immemorials
-Natura: Bitxos, bitxes, bitxets; De safari fotogràfic; A cal Menescal; Regne Vegetal; Troncs centenaris; Quins animals!!!
-Música i cultura: Los malnoms de sempre; L'artista d'avui és...; Ritmus; Les sardanes del diumenge; Parla en català; Molta merda; Cantadors de rondalles; Cara o...què?; Los contaxistes
-Gastronomia: Cassoles
-Gent i tradicions: Jocs perduts; Conta'm un conte; La faena de mon pare; Cara a cara; Xicuelos; Iaos; Mon divers; Aficions; Personalitats en persona; Guiris, Prenent la fresca; Estem en festes; Bous dels nostres
-Economia: Emprenedors; DO Terres de l'Ebre; Anem a la fira; Busques faena?; De particular a particular; Internet TE
-Esports: Minut 91; D'Esports
-Informatius: Informatius TE; El temps en viu; Temps de calor, de fred. Temps de fruita

D'altra banda, haureu vist que el logotip del nou Canal TE recorda moltíssim el disseny i els colors de la marca turística Terres de l'Ebre Catalunya Sud, amb què treballava el malaguanyat Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece). Potser un símptoma (més) de les presses amb què s'ha presentat el projecte del canal, amb programes que tenen noms tan prometedors com Bous dels nostres, Los contaxistes, Molta merda i Quins animals!!! Per cert, no existia un programa que ja es deia Minut 91, al també transformat Canal 21?


Notícies relacionades

Ebre TV naixerà al 2006 i es podrà veure al 90% del territori
Tortosa Televisió optarà a un canal de la TDT

3 comentaris:

  1. L'originalitat en els logotips no és el fort del nou canal, eh?

    ResponElimina
  2. Jo també he rebut un e-mail demanant el suport a Ebre TV.
    Qui hi ha al darrera d'aquest nou projecte? Quan parlem de Tortosa Televisió es tracta de Didac Barberà, dels germans Guinard...? Perquè l'adreça postal que s'indica al correu és de Sant Carles de la Ràpita?

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots dos pels comentaris. Oriol, avui he penjat un altre post amb més informació.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta