12 de gener del 2006

Veïns de Godall barren el pas a les màquines que havien de fer les obres del clavegueram

Els afectats es neguen a assumir les contribucions especials i reclamen un estudi geològic del poble

Una trentena de veïns van tallar ahir el principal accés al nucli urbà de Godall, amb l'objectiu d'impedir l'entrada de les màquines que han d'executar unes obres de millora al clavegueram del municipi, i que els obligaran al pagament d'una sèrie de contribucions especials. La mobilització va començar cap a les vuit del matí i va concloure quan passaven uns minuts de les dotze del migdia, quan les màquines ja havien marxat. Els veïns afirmen que no poden assumir les contribucions especials, que en alguns casos superen els 12.000 euros i que serviran per costejar un projecte que ni tan sols han pogut consultar.

Un grup de veïns de Godall van tallar durant tot el matí d'ahir l'avinguda Catalunya, el principal accés al poble, per protestar contra l'aplicació d'unes contribucions especials amb què l'Ajuntament pretén cofinançar la millora de la xarxa de clavegueres i el soterrament d'altres serveis com l'enllumenat. El projecte inclou més de la meitat de carrers del nucli urbà, i segons els veïns hi ha uns 160 propietaris afectats per les contribucions especials, que en alguns casos superarien els 12.000 euros. El tall de carretera va impedir que hi entressin les màquines que havien d'iniciar els treballs, però també va provocar la presència de patrulles de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra. Els veïns es negaven a dissoldre la manifestació, que van titllar de «pacífica», fins que els rebés l'alcalde, Francesc Miró (PSC), que no van poder localitzar.
«Ens oposem al projecte perquè no han volgut informar els afectats, que ni tan sols hem pogut veure l'expedient durant el període d'exposició pública», va afirmar un dels portaveus de la plataforma veïnal, Aureli Villalbí. «Només van cridar-nos individualment a l'Ajuntament, per dir-nos quina era la quantitat que ens corresponia pagar a cada veí», va puntualitzar Villalbí. El portaveu veïnal va remarcar que les quantitats són excessives, i que la majoria dels afectats no poden assumir unes xifres tan elevades. «L'economia del poble està enfonsada, perquè molts veïns som socis de la cooperativa i hem hagut de costejar la construcció del molí d'oli, i a més també hem constituït una comunitat de regants», va detallar Alejandro Albiol. «L'Ajuntament no vol tenir-ho en compte i han dit que si no paguem ens podrien embargar», va lamentar.

> Reviure l'esvoranc del Carmel

«L'obra és bona per al poble, però els veïns no podem assumir unes contribucions especials tan elevades, i el projecte té moltes llacunes, ja que no s'ha fet cap estudi geològic», va explicar Alejandro Albiol, un dels afectats. Els veïns recorden que el subsòl de Godall està travessat per una xarxa de barrancs, i que unes obres com les que pretén fer l'Ajuntament podrien provocar molts problemes a les cases, sense tenir un bon estudi geològic del poble. «Tenim por que ens passi com al Carmel, i que les obres del clavegueram provoquin també un esvoranc», va advertir una veïna afectada. Els veïns, que ahir a la tarda també tenien previst fer una concentració de protesta davant de la plaça de l'Ajuntament, van denunciar la «prepotència» amb què segons ells ha actuat l'equip de govern. De fet, un dels portaveus de la plataforma veïnal, Aureli Villalbí, va explicar que l'Ajuntament tampoc els havia informat del dia exacte en què començarien les obres, i que «a través d'altres vies» van saber que ahir arribarien les primeres màquines al poble. Els veïns han previst tornar a tallar l'accés avui al matí, quan és previst que tornin a Godall les màquines que han de fer les obres.

El Punt (12-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta