7 de febrer del 2006

Tortosa sol·licita l'adhesió al CAT per portar aigua al polígon Catalunya Sud

L'Ajuntament retira la medalla de la Ciutat a Franco, amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Franquet

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir sol·licitar la seua adhesió al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), amb l'objectiu de garantir un abastament de reserva al nou polígon industrial Catalunya Sud. La mesura va rebre el vot favorable de tots els grups polítics. Amb tot, el regidor i president de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), Josep Maria Franquet, va haver d'escoltar-se les recriminacions del portaveu del PP, Antonio Faura, que va titllar-lo d'«incoherent». El ple també va aprovar el renovat plec de condicions per rehabilitar i explotar comercialment l'antic mercat del peix.

Tots els grups municipals van aprovar ahir l'adhesió de l'Ajuntament de Tortosa al consorci del minitransvasament, si bé serà l'Institut Català del Sòl (Incasol) l'encarregat de garantir el subministrament de reserva al polígon Catalunya Sud. El regidor d'Hisenda i president de l'EMSP, Josep Maria Franquet, va ser l'encarregat de defensar la mesura, tot i que com a portaveu d'Independents per l'Ebre (IPE) sempre ha reclamat que el Camp de Tarragona deixi de rebre l'aigua del minitransvasament. De fet, Franquet va afirmar que és just que Tortosa puga disposar d'aigua de l'Ebre, i que per tant «ningú no s'hauria d'esquinçar les vestidures» si l'Ajuntament ha decidit sol·licitar ara la seua adhesió al CAT. «Això no seria un transvasament, sinó un servei d'abastament dins de la mateixa conca hidrogràfica de l'Ebre», va afegir-hi.
Però no pensa el mateix el portaveu del PP, Antonio Faura, que precisament va ser un dels ponents de la llei 18/81 que regula el minitransvasament al Camp de Tarragona. «No sé amb quina cara política pot demanar la derogació de la llei i després comprar una aigua que abans hem cedit a Tarragona», va preguntar-se Faura. El portaveu del PP també va criticar que Franquet es comprometés a abaratir el cost de l'aigua amb la construcció d'un pou a càrrec de l'EMSP, «ja que la nova cultura de l'aigua diu que els preus han de ser més cars, per moderar-ne els consums». En aquest sentit, Franquet va insistir que la llei 18/81 ha estat «nefasta» per a les Terres de l'Ebre, i va instar el CAT a reorientar la seua política actual, per aconseguir que els habitants i les indústries del Camp de Tarragona deixin de necessitar l'aigua de l'Ebre de manera progressiva.

> El dictador eclipsa el mercat del peix

Només el debat sobre la necessitat de retirar la medalla de la Ciutat al dictador Francisco Franco va aconseguir eclipsar ahir l'aprovació del darrer plec de condicions per adjudicar la rehabilitació i explotació comercial de l'antic mercat del peix. En un debat força plàcid, tan sols ERC i el PP van votar en contra del nou plec de condicions, però per motius ben diferents. Lluís Martín (ERC) va lamentar que no s'haja buscat un ús públic per a l'edifici, i va acusar el govern de fer unes bases «a mida d'algú», després del fracàs de l'anterior plec de condicions. Antonio Faura (PP), per la seua banda, va tornar a apostar per l'enderrocament. Però sens dubte, qui hi va sortir guanyant va ser Ferran Bel (CiU), que un any després va veure com la majoria de mocions del seu grup eren tingudes en compte. L'altre protagonista destacat de la nit va ser Lluís Martín, que va comprovar com el ple aprovava una moció d'ERC per retirar la medalla de la Ciutat al general Franco, concedida l'any 1947. Només els dos regidors del PP, Antonio Faura i Carlos Curto, van votar-hi en contra. IPE va diferenciar el vot del portaveu, Josep Maria Franquet, que va abstenir-se, i el de la regidora Amparo Moreno, que va donar suport a la moció d'ERC.

El Punt (07-02-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta