7 de febrer del 2006

Tortosa també rehabilita (no tot és enderrocament)

El regidor tortosí d'Urbanisme, José Martín, sembla preocupat perquè a partir d'alguns projectes i actuacions polèmiques s'ha guanyat l'epítet èpic de Martín, el Destructor. Al ple de dilluns no va estar-se d'interrompre la intervenció del portaveu del PP, Antonio Faura, que recordava que per defensar l'enderrocament del Mercat del Peix tothom l'atacava amb el mateix sobrenom. "Ara m'ho diuen a mi", va lamentar Martín. Potser el problema és que el regidor d'Urbanisme no sap vendre bé les obres de rehabilitació que també ha impulsat des de la seua àrea. És el cas de les obres de restauració de l'antiga església de Sant Domènec al barri del Rastre, que ja estan en marxa. Aquest espai va acollir fins als anys noranta el museu municipal fins que aquest es va tancar per no estar homologat per la Generalitat de Catalunya. Ara l'Ajuntament vol recuperar-lo per convertir-lo en una sala noble, on fer activitats institucionals i culturals. A banda, hi haurà exposades algunes de les peces d'art importants relacionades amb la història de Tortosa, com ara l’armari-arxiu del segle XVI o diverses estel·les de diferents èpoques. Però Martín ja sembla haver assumit el seu paper de Destructor i no pensa en els beneficis que pot reportar la propaganda.

2 comentaris:

  1. Tortosa, Tortosa. Primer es creu fermament que cal desfer i refer l'edifici i ara que no. En menys d'un any els criteris canvien. Aquest cop a millor, no?

    ResponElimina
  2. Suposem que sí. Ja no sé què pensar ;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta