12 de març del 2006

El bloc d'un tortosí al Marroc

Avui us donem a conèixer el bloc d'un lector habitual de La Marfanta. Amb l'alter ego d'Abu Bakr Al Turtusí, este tortosí de 27 anys viu i treballa al Marroc, porta ulleres i es proclama "profeta de la baldana i la mistela", productes que promociona al "regne de Mohamed VI". Una interessant visió dels problemes, projectes i reptes dels països del nord d'Àfrica, molt actualitzada i amb una òptica cent per cent ebrenca. L'autor del bloc també segueix l'actualitat catalana (hi ha algunes referència i reflexions sobre el procés de revisió de l'estatut). A més, durant una visita a la nostra ciutat, també denuncia un aspecte del carrer que Tortosa dedica a la figura d'Abu Bakr. Resulta que este carrer del barri de Ferreries, a la zona de la Torre, té les plaques identificatives plenes de contradiccions històriques. En una de les plaques diu que Abu Bakr era "historiador i poeta", i que va morir l'any 1130, sense indicar-ne el lloc. En una altra placa, Abu Bakr era "jurista i poeta", i va morir quatre anys abans, el 1126, a la ciutat d'Alexandria. A més, aquesta segona placa parla d'Abu Bakr "de Tortosa", i no d'Abu Bakr "El Tortosí". Amb un alcalde historiador, aquestes coses haurien de cuidar-se més!

El bloc recomanat és> Al Turtusi al Maghrib

2 comentaris:

  1. He consultat el bloc d'aquest tortosi afincat al Marroc. Interessant! Explica les coses desacomplexadament i sense els parternalismes que utilitzen alguns progres d'anar per casa.

    ResponElimina
  2. Sí, Oriol, tens raó.
    Jo vaig descobrir-lo per casualitat, perquè un dia va entrar a La Marfanta i m'hi va deixar un missatge... Ara hi entro gairebé cada dia, i de vegades més d'una vegada al dia. Val molt la pena!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta