21 de març del 2006

El campus de Tortosa es construirà a Remolins i integrarà el pavelló firal

La inversió inicial serà d’uns 15 milions d’euros i la previsió és poder acollir un miler d’alumnes

L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté; el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Lluís Arola, i el conseller del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI), Carles Solà, van signar ahir l’acord que permetrà construir el nou campus de les Terres de l’Ebre als terrenys del parc de la Fira, al barri de Remolins. La decisió sobre l’emplaçament tanca un període de molts mesos de llargues i complicades negociacions, i deixa pel camí les opcions del Nou Betània i de l’antic col·legi Sant Josep. Amb tot, Sabaté va garantir que l’Ajuntament comprarà els Josepets per instal·lar-hi alguns serveis del campus.

Sabaté va remarcar ahir que la presència de la URV ja era una realitat, i que l’únic que faltava per concretar era l’emplaçament del seu campus a Tortosa. L’alcalde va admetre que el procés per decidir la ubicació del campus ha estat «relativament llarg», però va precisar que la qüestió era prou important per trobar el millor emplaçament possible. Sabaté va detallar que el complex es construirà al parc de la Fira de Remolins, i que el campus serà complementat amb uns terrenys adjacents al nou recinte firal, just al costat del sector en què hauria de construir-se el nou pont sobre l’Ebre. En aquesta línia, l’alcalde va explicar que al parc de la Fira quedarà afectada una superfície d’uns 10.000 metres quadrats, just a la zona en què avui hi ha la zona lúdica de Les Carpes del Riu. El pavelló firal i poliesportiu quedarà integrat al campus, amb unes instal·lacions que podran ser aprofitades pels estudiants, i la resta de les instal·lacions de la URV es construiran ja en ple sector de l’horta del Pimpí, on el nou pla parcial reservarà una superfície de 10.000 metres quadrats més.
«El campus tindrà un parc al costat, un gran recinte poliesportiu i el nou pont sobre l’Ebre, que esperem que siga una realitat molt aviat», va insistir l’alcalde, que també va recordar la proximitat del centre cultural L’Escorxador. Per la seua banda, el rector de la URV va destacar que volien un campus «funcional, ampli, amb possibilitats de creixement i accessible des de Tortosa, però també des del conjunt de les Terres de l’Ebre». Arola va recordar que la titularitat pública dels terrenys era un factor a tenir molt en compte, i que la URV també ha volgut respectar la planificació urbanística de la ciutat. El rector va dir que els inconvenients de les altres opcions, el Nou Betània i el complex dels Josepets, «eren de difícil solució». Arola va suggerir que el campus de Remolins no té cap inconvenient, i que en canvi podria servir per agilitar la construcció del tercer pont viari. A més, tant el rector com el conseller Carles Solà van agrair a l’alcalde que fos capaç de canviar d’opinió i de prendre una «decisió transcendental». Solà va refermar tot el suport del govern en el projecte, que rebrà una inversió inicial de 15 milions d’euros i tindrà una capacitat per a 1.000 alumnes.

>Serveis al nucli antic

L’alcalde de Tortosa va destacar «l’actitud de col·laboració i l’extraordinària generositat» dels sacerdots operaris durant les negociacions per decidir l’emplaçament del campus. De fet, Joan Sabaté va confirmar que l’Ajuntament no ha renunciat a comprar el complex dels Josepets. L’alcalde hi va afegir que el preu pactat, uns tres milions d’euros, és una quantitat «molt raonable», i que oferiran les instal·lacions a la URV perquè hi puga emplaçar el rectorat i alguns serveis, com ara una residència d’estudiants. Amb tot, Sabaté va admetre que la compra dels Josepets potser no és tan urgent com quan l’operació condicionava la instal·lació del campus, «ja que les presses mai són bones». Sabaté va explicar que facilitaran altres espais del nucli antic, si la URV necessita instal·lar altres serveis.

El Punt (21-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta