27 de juliol del 2006

El paviment del Pincat serà millor

Ja podem veure sobre el terreny quin serà el paviment que es col·locarà als carrers del nucli històric de Tortosa, amb motiu de les obres del pla integral del nucli antic (Pincat). L'Ajuntament ha instal·lat un tram de prova al carrer de la Mercè, al costat de la nova biblioteca Marcel·lí Domingo. En un primer moment, els responsables d'Urbanisme havien dit que el model de paviment a instal·lar a l'àrea d'actuació del Pincat era el que s'havia posat a la zona de vianants del carrer Sant Blai, i això va motivar les queixes de les entitats veïnals i de l'associació Amics dels Castells, ja que el terra del carrer Sant Blai ja presenta molts desperfectes, tot i que l'obra és relativament nova (potser perquè els cotxes continuen passant amb total normalitat, a qualsevol hora del dia, encara que no siguin veïns de Sant Clara ni vehicles de càrrega i descàrrega comercial). A primera vista, sembla que el paviment del Pincat serà millor. Ara només esperem que les obres puguin començar aviat, i que la instal·lació d'aquest tram pilot haja estat una mesura fructífera.

10 comentaris:

  1. Sr. Gustau i cia. vosaltres que sou tan reivindicatius de patrimonis determinats, Heu preguntat mai que se n'ha fet de les vigues i de les teules de la Catedral? valien milions.
    Tampoc he vist enlloc una paraula vostra per a saber que se n'ha fet de les làpides, portalades, escultures etc. de l'antic cementiri.
    I del riquissim i únic patrimoni al mon que eren les voreres de Tortosa amb la pedra de la Cinta com a element personalissim del nostre paissatge urbà, que n'heu dit?
    Passara amb lo que queda als carrers de la Rosa, plaça de la Cinta, Mercé i sant Domènec, lo mateix que va passar al carrer sant Blai?
    Només us preocupa si les estupides i impersonals llosetes que substituiran el ferm actual es trenquen sovint pel trafec de vehicles?
    Heu preguntat mai que se n'ha fet de tot això o de qui és el que "s'ha posat les botes"? No tot son edificis en ruina...

    ResponElimina
  2. Anònim, veig que fa poc que visites La Marfanta.
    Precisament vaig ser jo el primer en denunciar que s'havien eliminat les voreres de pedra de la Cinta de davant del Palau Abària.
    I sí, he preguntat moltes vegades què va fer-se de les bigues i de les teules de la catedral (i van contestar-me que es van vendre al mercat "negre" de França. També he criticat en privat i en públic la restauració que s'ha fet de determinats espais de la catedral (començant per la teulada i acabant pel claustre, amb les actuals columnes postisses i la font que han instal·lat al mig). El que passa és que a mi em preocupa tot el patrimoni, i per molta gent com jo l'entramat urbà i els edificis civils també formen part del patrimoni històric. Si estan en ruïna cal rehabilitar-los, i evitar al màxim els enderrocaments, i d'esponjaments fer els justos si no volem que el nostre nucli antic perdi la seua gràcia.
    I sí, sembla que algú que tu i jo sabem té moltes pedres al seu xalet, però això és una llegenda urbana fins que algú ho pugui comprovar.
    I tranquil, pots continuar escrivint com a usuari anònim sense cap problema. Sé qui ets i respecto el teu treball, encara que no sempre penso igual que tu.
    Gràcies per llegir La Marfanta i, com no, també per opinar.

    ResponElimina
  3. Sr. Gustau-Aramis-Rapel, qui soc? digui-ho perque a lo millor la persona que surt a la seva bola de vidre el fotra als jutjats.
    No sigui tan prepotent perque ja ha manifestat en una altra ocasió que dos "anonymus" diferents erem la mateixa persona i li puc assegurar que va totalment errat de comptes.

    ResponElimina
  4. La veritat és que la feina de denuncia de la Marfanta és positiva. És veritat que va denunciar la desaparició de les voreres de pedra de la Cinta, com altres temes que han anat passat a la nostra insigne ciutat.

    Ara bé, també és veritat que molts cops necessitem més contundència davant de diferents agressions al patrimoni de la nostra ciutat, o millor dit, a la capacitat que té l'actual govern de la ciutat per cruspir-se els diners públics en obres mal executades i sense sentit.

    El nostre col.lectiu veu molt positiva la feina feta per la Marfanta i l'encoratgem a continuar sent reivindicatiu. Cal que finiquitem l'espoliació patrimonial de la ciutat i l'especulació urbanística d'alguns dirigents del govern de la ciutat.

    Salut i força!

    ResponElimina
  5. No, senyor Anònim.
    Jo el que vaig dir és que hi havia dos anònims que m'havien fet algunes consideracions sobre l'antiga façana fluvial, però que no sabia si eren la mateixa persona. Òbviament, perquè escrivien des de l'anonimat.
    I sí, tinc alguna certesa sobre qui és vostè, però no ho revelaré perquè veig que la seua intenció és mantenir-se en l'anonimat. Ho faig per respecte a vostè i per respecte a altres lectors anònims, i perquè crec fermament en la llibertat d'expressió.
    Només l'animo a continuar llegint La Marfanta. Sobretot, ara que crec que tindrà vacances i per tant més temps per navegar per internet.

    ResponElimina
  6. Tot això de Mr. Anònim és patètic. Quin perill té LA MARFANTA que l'ataqueu tant, fins i tot per atemorir Gustau amb "fotre'l als jutjats"? Interessos polítics? No ho entenc.

    ResponElimina
  7. Una pista Sr. Gustau:
    Fa dos anys que tinc vacances... estic jubilat.
    Soc un anònim perque jo no he de fer cap carrera professional ni politica i per tant no cal buscar promocionar-me.
    Per cert, fa poc temps que entro en aixo dels blogs perque abans entraba als xats i foros pero he descobert que els blogs son mes interessants.

    ResponElimina
  8. Vull dir interessants per propers

    ResponElimina
  9. Sí, la carrera professional i política ja l'ha fet, senyor Anònim, però no li va sortir gaire bé... veritat? Al seu expartit encara el deuen recordar amb molta tendresa.
    I fa bé d'entrar als blocs, que realment són més interessants que els foros i els xats.

    ResponElimina
  10. Ja, ja,a ja un que arriva a deshora!
    Este usuario anonimo del començament ha d'experimenntar més en internet, llavors sabrà on esta lo real i lo manipulat.
    Ja, ja,ja.
    Moltes de les coses que preguntes on son fa mesos i anys que sabem on son.
    Cerca entre les nómines del .... i no segueixo per evitar querelles.
    Ja ja ,ja.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta