24 d’agost del 2006

CiU referma que ERC vol suprimir les festes amb bous de les Terres de l'Ebre

Nega que tingui res a veure amb els fulls però dóna suport a les entitats que els han signat

Els convergents Xavier Pallarès i Francesc Sancho van replicar ahir les crítiques d'ERC, en la polèmica per l'aparició d'uns fulls en què s'acusava els republicans de posar en perill les festes amb bous a les Terres de l'Ebre. Pallarès i Sancho van refermar que ERC vol suprimir els bous capllaçats i els bous embolats, i també els altres tipus de correbous, segons la votació dels diputats republicans el 22 de juny passat al Parlament. Els representants de CiU van negar que tinguessin res a veure amb el contingut dels fulls, però van confirmar que donen suport a les entitats protaurines que els han signat, en el cas dels que s'han repartit a Amposta.

El president de la federació de CiU a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, va destacar ahir que el contingut dels fulls signats per la Plataforma per a la Defensa de la Festa i l'Associació per la Defensa de la Tradició i la Cultura dels Bous a les Terres de l'Ebre és «veritat». Per demostrar-ho, Pallarès va repartir còpies del diari de sessions del Parlament. Segons va recordar, ERC va votar a favor de la moció d'ICV-EA que pretenia prohibir els bous embolats i els bous capllaçats, i deixar que la resta de correbous es puguin fer «sempre que es garanteixi la reducció progressiva del seu nombre fins a la supressió». Pallarès va afegir que ara és alcalde d'un poble, Arnes, on un alcalde d'ERC ja va intentar prohibir els bous. «Allò era una veritable dictadura, però quan vaig entrar d'alcalde, l'any 1995, es va restablir la democràcia i vam aconseguir que la Generalitat ens reconegués la tradició de la nostra festa», va ironitzar. Finalment, Pallarès va reiterar que les entitats protaurines tenen tot el suport de CiU, però que els convergents no tenen res a veure amb els fulls en què s'ataca la posició d'ERC. En aquesta línia, l'alcalde de l'Ampolla i diputat al Parlament, Francesc Sancho, va afirmar que ERC «menteix» perquè sap que CiU no està darrere dels fulls signats d'Amposta, ni tampoc dels anònims apareguts a Deltebre i l'Aldea. «Amb tot, el que diuen és veritat i qualsevol militant nostre tindrà el suport de CiU per repartir-los pels nostres pobles», va dir.

> Les «coaccions d'una exconsellera»

El diputat de CiU, Francesc Sancho, va valorar que ERC té dificultats per amagar les seues contradiccions, i que per això ha volgut atacar els altres partits i les plataformes protaurines. «El que no té sentit és que l'anterior delegat del govern, que era d'ERC, impulsés el reglament de bones pràctiques, i després els republicans vulguin prohibir els correbous», va afegir-hi. Segons Sancho, ERC menteix la gent de les Terres de l'Ebre, i va acusar directament l'exconsellera d'Educació, l'ampostina Marta Cid, d'haver coaccionat dos membres de la plataforma perquè es desdiguessin del contingut dels fulls. Sancho també va admetre que té un «significat polític» que els fulls d'Amposta estiguin signats i que els apareguts a Deltebre i l'Aldea, on CiU governa amb ERC, siguin anònims.

El Punt (24-Agost-2006)

10 comentaris:

  1. La veritat és que és vergonyós que encara tinguem bous a les nostres contrades, jo també soc dels que els aboliria.
    A més s'ha de veure un rerafons a tot això que diu CIU, estem prop de les eleccions i van buscant vots...segur que a tots els pobles on fan bous, ERC tindrà meys vots dels que s'esperaven, si no temps al temps...

    ResponElimina
  2. Es vergonyós el que fa CIU, però pitjor és la falta de talla de periodistes de l’Ebre, tant costa llegir el diari de sessions del Parlament de Catalunya del 22 de juny de 2066, i comprovar que ERC defensa els correbous i solament està en contra de la mort a la plaça, per cert, igual que CIU. Això si no ho veig no m’ho crec, aquest dos Pallarès i Sancho, són uns mentiders, sinó estes escrit .......

    ResponElimina
  3. Per cert, és normal publicar la resposta de CiU, sense abans posar les declaracions d’ERC....?

    ResponElimina
  4. Pos jo calço un 42, de peu... Crec que és una talla normal...

    ResponElimina
  5. Aquest és un bloc personal i per tant Gustau es fa responsable només del que ell publica com a periodista, així que les notícies que ell no cobreix no les posa. Tanmateix podeu consultar la documentació parlamentària i la nota de premsa d'ERC sobre el tema a la seva web. esquerra.cat/ebre.

    ResponElimina
  6. Quina vergonya que siguessim tant cafres i atrassats a les Terres de l'Ebre i que els polítics tots facin veure que els bous siguin una cosa molt normal per treure vots.Jo els capllaçaria a tots.

    ResponElimina
  7. EL diari de sessions de 22 de juny de 2066, crec que és una mica dificil de llegir. Tot i que en política, coses més dificils s'arriven a veure.

    ResponElimina
  8. En el diari de sessions del 22 de juny, hi ha un moment si el llegiu, que el diputat socialista Sr Perez Ibañez, acusa al diputat d’esquerra Sr Amorós de falta de coherència per defensar els correbous de les Terres de l’Ebre, i en canvi voler suprimir la mort dels bous a la plaça. Cosa que per mi si que ho és de coherent, ja que una cosa és una tradició arrelada a un territori de Catalunya i l’altra és una festa aliena. El que es diu el pamflet, és si ERC vota contra els correbous de les TTEE, i això és fals.

    ResponElimina
  9. En la veu de l’ebre d’aquesta setmana podeu veure una noticia on diu que ERC va votar les dos opcions contraries entre si, ja sabeu que són equidistants ....???

    ResponElimina
  10. La gent que conec que vota ERC de Terres de l'Ebre són contraris als bous embolats i capllaçats com a tota Catalunya.Així en rodes de premsa com aquesta perdran els vots dels seus i no guanyaran evidentment els dels altres. A més fan riure donant tanta importància a un tema com aquest.Quin poc nivell!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta