El nou edifici annex haurà d'unir-se a l'original de manera «més harmònica i relaxada»
La comissió territorial de Patrimoni de la Generalitat ha introduït una sèrie de modificacions al projecte per a la recuperació de l'antic mercat del peix de Tortosa i el seu aprofitament comercial. En línies generals, l'informe de Patrimoni reclama que el nou edifici annex siga construït de manera que funcioni com un edifici independent, encara que sí que podrà estar connectat al mercat del peix. Amb tot, la unió dels dos volums haurà de ser «més harmònica i relaxada» que la prevista inicialment en el projecte. L'empresa concessionària, Infraestructures Comercials de Tortosa SL, espera que les obres puguin començar abans de final d'any.
L'Ajuntament de Tortosa i l'empresa que té la concessió per rehabilitar l'antic mercat del peix i explotar-lo comercialment, Infraestructures Comercials de Tortosa SL, hauran d'acceptar les condicions de la comissió de Patrimoni si volen tirar endavant les obres, que representaran una inversió d'entre 2,2 i 3 milions d'euros. L'informe de la comissió de Patrimoni, que va reunir-se el 12 de juliol passat, diu que la unió entre els dos volums s'ha de fer de manera «més harmònica i relaxada». L'objectiu de la mesura és que l'edifici original del mercat del peix i el nou edifici annex, que en el projecte inicial ja estava concebut com un volum més lleuger, funcionin com dos espais independents. Amb tot, Patrimoni sí que ha acceptat que el nou edifici annex, que tindrà 208 metres quadrats i es construirà a l'actual plaça de Barcelona, puga estar connectat amb l'antic mercat del peix.
Fonts de l'empresa concessionària van confirmar ahir que les modificacions exigides per Patrimoni ja han estat acceptades, i que l'arquitecte ja les ha incorporat al projecte. El canvi més important és que el nou edifici annex no quedarà alineat amb la façana del mercat municipal, com pretenien l'empresa concessionària i l'Ajuntament, sinó que haurà de quedar alineat a l'altura de la cantonada de l'edifici Central. Això provocarà que entre el mercat del peix i l'edifici annex quedi un passatge interior amb una amplada irregular, que en les seues parts més estretes tindrà uns tres metres. En qualsevol cas, l'empresa ja té previst aplicar una fórmula que garanteixi un ambient comercial agradable, «més propera als criteris d'un dissenyador que als d'un arquitecte». Si la comissió de Patrimoni dóna llum verd al projecte definitiu, l'empresa concessionària espera tenir el permís d'obres en un parell de mesos, per poder començar-les cap al novembre.
> Ja hi ha alguns comerços interessats
L'empresa Infraestructures Comercials de Tortosa SL està integrada per un grup d'empreses i empresaris de la ciutat, i va ser l'única que havia presentat una oferta per assumir el projecte. La proposta preveu una intervenció sobre 2.881 metres quadrats. Així, als 720 metres quadrats útils que hi haurà dins de l'antic mercat del peix caldrà afegir els 414 metres quadrats (208 metres quadrats per planta) del nou edifici annex, i els 1.700 metres quadrats de la nova plaça que es formarà entre el mercat del peix i el mercat central. La concessió per explotar comercialment l'espai serà de 40 anys, però les previsions és poder amortitzar la inversió en uns 20 anys. De fet, alguns comerços ja han manifestat el seu interès per instal·lar-se, i s'ha creat una llista fins que no es conegui el preu definitiu del metre quadrat.
El Punt (26-Agost-2006)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.