27 d’agost del 2006

Tanquen els fòrums en què es donaven detalls de la col·locació de pedres a la carretera de Xerta

La investigació dels Mossos d'Esquadra que ha culminat amb la detenció de dos joves i la presumpta implicació de vint més per haver col·locat pedres i altres objectes a la variant de la carretera C-12 (eix de l'Ebre), a Xerta, també ha tingut els seus efectes directes a Internet. Així, alguns detalls dels fets i de la investigació policial s'han pogut conèixer a través dels fòrums del portal Xerta.com. De fet, un dels membres habituals del fòrum fins i tot va deixar les inicials d'algun dels implicats en un missatge, dins de l'apartat "Xiulets", que es titulava A los "valientes" que ponen piedras en la C-12. Per sort, vaig tenir la bona idea d'imprimir tots els missatges, en què altres membres del fòrum donaven dades tan rellevants com el número de joves investigats (22) i el número d'accidents provocats (7). Dic això perquè el mateix divendres, dia en què els Mossos d'Esquadra confirmaven la detenció dels dos joves, va desaparèixer del fòrum el polèmic missatge. Però, més tard, la cosa va anar més enllà, ja que van caure tots els fòrums de Xerta.com, que es troben tancats per "tasques de manteniment" des de divendres. No és la primera vegada que els fòrums d'internet provoquen situacions compromeses a les nostres terres. Només cal recordar que a través del fòrum juvenil del Consell Comarcal del Baix Ebre s'havia convocat un macrobotellón o es feien proclames racistes, fa uns mesos... I tot perquè ningú estableix unes només d'ús ni vigila que allò que s'escriu no excedeixi els límits de la llibertat d'expressió, que seria una solució sobretot quan es tracta de llocs freqüentats per menors.


Per saber més:
-Els Mossos investiguen 22 joves de Xerta per haver posat pedres a l'eix de l'Ebre
-En llibertat els dos joves detinguts per haver posat pedres a l'eix de l'Ebre

2 comentaris:

  1. Amb el text un paciència potser pots recuperar els missatges de la memòria cau de Google.

    ResponElimina
  2. posar moderadors? quina feinada que dones, Gustau! prou fan de posar a l'abast de tothom els fòrums, que ara vols que els revisen i se'n responsabilitzen???

    aisss!

    ;D

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta