15 de setembre del 2006

La Terra Alta és ara la comarca ebrenca més afectada per les pluges

El conseller de Governació, Xavier Sabaté, va visitar ahir al matí el municipi de Batea per conèixer de primera mà les afectacions causades per les pluges. De fet, les finques i els camins rurals de la Terra Alta han estat els més afectats de les Terres de l'Ebre, una situació que es veu agreujada perquè algunes poblacions encara tenien pendent un 40% de la verema. Així, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Xavier Pallarès, ha convocat avui el consell d'alcaldes per avaluar els danys provocats pels aiguats als dotze municipis. Pallarès va manifestar ahir el seu malestar i també la «indignació de molts alcaldes» pel fet que el conseller Sabaté només visités Batea, «perquè hi ha molts més pobles afectats». Segons Pallarès, a la Terra Alta hi ha finques inundades i camins rurals desfets per l'acció de l'aigua, i els pagesos no poden accedir a les finques, on també hi ha marges de pedra trencats.
Per la seua banda, Sabaté va garantir que la Generalitat estarà al costat dels ajuntaments i que Governació parlarà amb el DARP per avaluar els danys i les accions a emprendre. La primera valoració de l'oficina comarcal del DARP és que fins d'aquí a una setmana serà impossible que la maquinària agrícola puga entrar a les finques, pel mal estat del terreny. El delegat de la Generalitat a l'Ebre, Miquel Castelló, va reiterar que el govern escoltarà tots els alcaldes del territori, per avaluar els danys i «habilitar una línia d'ajuts, si és necessari». Castelló va explicar que tots els serveis d'emergències continuen mobilitzats i que tant el servei de Carreteres com empreses externes, contractades per la via d'urgència, treballaran intensament en les properes hores, amb l'objectiu de restablir la normalitat en carreteres i camins rurals. Una normalitat que ahir tornava de mica en mica a Tortosa, on els serveis tècnics d'Urbanisme encara comprovaven l'afectació sobre el tram de muralla que va caure dimecres a la matinada. La regidora de Governació, Consol Cordera, va afegir que l'accés de les ambulàncies a l'hospital continuava tallat. A més, la regidora de Serveis, Dolors López, va dir que les pluges van afectar gairebé tots els camins rurals del terme, i que l'Ajuntament ja ha iniciat alguns treballs d'urgència perquè els veïns puguin entrar a les finques.

El Punt (15-Setembre-2006)

1 comentari:

  1. La més gran afectació serà la pluja de molins eòlics de més de 140 m d'alçada i en la quantitat de 180.Los regueralls i estralls fets pels aiguats i la perdua de collites tinen solució.La destrucció del paisatge per interessos econòmics aliens no en ti.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta