19 d’octubre del 2006

Carod-Rovira vol que "la totalitat dels arrossars" formin part del Parc Natural del Delta de l'Ebre

Continua la sèrie de La Marfanta dedicada als candidats a les eleccions de l'1 de Novembre. El presidenciable d'ERC va nàixer el 17 de maig de 1962 a Cambrils, i per tant el seu signe zodiacal, com el meu, és Taure. Suposo que d'aquí la "perseverància" que ERC ha volgut destacar en els cartells de la seua campanya electoral. Així, com diríem a Tortosa, Josep-Lluís Carod-Rovira seria tan "cabut" com jo. A més, també sap xalar amb un bon entrepà, com demostra aquesta fotografia que he vist per internet. Del seu programa electoral aplicat al territori, m'ha cridat l'atenció que el candidat d'ERC vulga revisar amb profunditat i amb "nous criteris" el pla territorial parcial de les Terres de l'Ebre, però sobretot que proposi estendre el Parc Natural del Delta de l'Ebre a "la totalitat dels arrossars" (pàgina 26) i prometi "estudiar" la viabilitat d'un eix ferroviari que uniria Tortosa amb Lleida. Carod-Rovira també anuncia la construcció i millora de l'eix viari "Amposta-Tortosa-Móra-Flix-Lleida-Benavarri", la neteja ràpida del pantà de Flix, i la solució al problema que les Terres de l'Ebre siguin amb Barcelona un dels pols que concentren els grans projectes de producció energètica. Així, el candidat d'ERC diu que determinaran les zones "energèticament saturades", i que la totalitat de la vegueria de l'Ebre serà la primera demarcació en què, amb un decret, s'establirà el límit màxim del 80% de la potència autoritzada.

21 comentaris:

  1. Veeu?
    este sí que és un català. Independenment d'on vingue o quins siguen los seus antecedents familiars.
    Per què?
    Pos perque parla, i coneix lo català i estima Catalunya com lo que més.
    No es questió d'origens, és questió de volguer intergrar-se o no.

    ResponElimina
  2. Integrar= v. tr. Formar les parts (un tot).

    Cal la voluntat de les parts, doncs. I les parts, fins on estem disposades a allargar la mà?

    La següent paraula que fica el Pompeu és:

    Integre= Adj.// Fig. D'una probitat perfecta, no corruptible.

    Prefereixo un món de persones íntegres que d'integrades... És que integrar, també integraven a Botswana, a Kosovo...

    ResponElimina
  3. Ja veig que en Catalunya tenim dos classes de ciutadans els que són catalans i tenen la llicència d’atorgar aquest dret i desprès els catalans. La comedianta tortosina és dels primers i jo dels segons.

    Salutacions,

    ResponElimina
  4. Com se nota que estem en campanya, que pesadets sou los militants dels partits portant l'aigua al vostre molí.
    La idea de protegir tots los arrossars m'agrada molt però Carod Rovira hauria de saber que això contradiu la conducta d'alguns membres destacats del partit de L'Aldea, Deltebre o La Ràpita que estan extasiats amb el creixement urbanístic insostenible, alguns inclús defensant apassionadament projectes de camps de golf o macrourbanitzacions, marines o no.

    ResponElimina
  5. Manel,
    jo no dono cap llicència.
    en canvi, si jo vull treballar com a funcionari de la Generalitat, tinc que passar el nivell c de català.
    Pregunta: al president de la Generalitat, no li cal?
    Se veu que encara hi han ciutadants de primera i de segona. MOntilla i alguns altres polítics sòn de primera categoria i jo i la resta dels mortals de segona, per lo que veix.

    ResponElimina
  6. No saps que estem en una democràcia? Qualsevol ciutadà té el dret a escollir i a ser escollit!
    És veritat que a nivell laboral et demanen uns nivells, per exemple si vols donar classes en un institut també et demanaran el CAP (curs de capacitació pedagògica), encara que sigues psicòloga.
    És just ? Potser no, però no podem barrejar els drets de les persones amb els requisits per treballar en un lloc o un altre.

    Salutacions,

    ResponElimina
  7. Perdona,
    però per a treballar a l' insti, si ets psicòleg no et demanen lo CAP.
    Manel, tú més que ningu això ho tindries de saber, ja que estudies psicologia a la UOC. Tú al menys pots estudiar a distància a la universitat oberta de Catalunya, jo em vaig tindre de treure la carrera a la UNED(universidad nacional a distancia) perquè allavons no teniem esta possibilitat.

    ResponElimina
  8. El CAP és obligatori, abans no el demanaven, encara que actualment alhora de cursar-lo et convaliden alguns crèdits, pots preguntar-lo al Campus de la URV de les Terres de l’Ebre, que per cert aquest el primer curs que el pots cursa a Tortosa, abans tenies que anar a Tarragona.

    Salutacions,

    ResponElimina
  9. Manel,
    vas equivocat.
    Ho hai preguntat a ensenyament i no es necessita si has fet psicologia.
    Obligatori ho és però per als que han fet psicologia no.
    Un altra cosa és que a la Rovira i Virgili haiguen encetat un curs i vulguen que s'els hi apunten quan més gent millor.
    espero que et servixe la informació
    cordialment

    ResponElimina
  10. Espero que tinguis raó, d’aquesta manera això que no caldrà fer.

    Salutacions,

    ResponElimina
  11. Quin "plumeruuuuuuu" mes macuuuuuuuuu!!! Es quatribarrat i estelat oiiiiiiii??

    ResponElimina
  12. ERC en cap moment ha promès que faria un metro de Roquetes a Cardó.

    ResponElimina
  13. Carod es menjava l'entrepà ben a gust el dia que va inicial la campanya del referèndum de l'Estatut a Miravet, amb un acte en què hi van assistir més de 600 persones. Està bé la foto, no?

    Humans, com tu.

    ResponElimina
  14. Carot va estar molt bé al debat, no?
    La primera part Montilla cada vegada que parlava me fea vindre son. Al final del debat fins i tot se va perdre. Ho vau vore?
    Al final, Mas se va fer l'araquiri polític. com algún altre comentarista molt bé a dit. Me va fer pena i tot. En lo bé que ho tenia per a guanyar aquestes eleccions! Però què ha fet?
    Saura va estar prou bé. Ell diu lo que pensa i va nombrar les Terres de L'Ebre i l'antitransvassament moltes vegades.
    Piquè, impresentable. Més hauria valgut que hagues anat la Montserrat que en sap més que ell.
    si algú opina diferent, m'agradaria saber la seua opinió.

    ResponElimina
  15. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. Correpolitics ja!
    I votem, o no, al que tingue més banyes!

    ResponElimina
  17. L'entrepà, de què era? El pà, era de forn de llenya o de panificadora? I de beure? No hi havia cap got d'aigua o de vi?
    Ningú més menjava? El somriure de la sra. Marta Cid era per enveja o complaença? Ella ja havia menjat o esperava tanda per clavar bon mos? En fi, aquestes questions són les que mouen l'interès de l'audiència...

    (Bon profit)

    ResponElimina
  18. Amb paraules "mitineres" del propi Carod Rovira; ara resulta que Esquerra Republicana "es com l'allioli"...Aquesta al-lusió al allioli com a minim em fan entrar ganes d'una costellada...Es que aquestos d'esquerra son molt de vida...!

    ResponElimina
  19. Només volia puntualitzar sobre el meu anterior comentari...Hi han exemples de panxetes com la del mateix Carod, o la d'En Benach...També tenim exemples del abans i després de Puigcercós..I finalment jo li recomanaría a la senyora Cid (amb tot l'afecte) una bona costellada amb l'allioli de ERC..

    ResponElimina
  20. Molt d'all i oli, molt d'all i oli, però solament tiren quatre flors, als seus mitings.

    On queda aquella època de la política d'autobus i entrepà? AI! Si feia còrrer gent, l'entrepà!

    (No vull dir d'ERC, sin no en general...)

    ResponElimina
  21. Llástima que hagi passat la temporada dels calçots... Veuríes tú quina cua als mitins d'ERC...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta