19 d’octubre del 2006

El centre de Tortosa té una xarxa elèctrica deficient, sobretot quan cauen quatre gotes

Tortosa, un dels municipis capdavanters en la producció d'energia eòlica, té seriosos problemes de subministrament elèctric cada vegada que cauen quatre gotes. El cas és especialment greu a les zones rurals, però també és preocupant la situació del nucli històric i al centre de la ciutat. Ara que treballo en un edifici d'oficines de l'Eixample, a la plaça d'Alfons XII, ho he pogut comprovar quan comença a ploure i la llum comença a fallar... Aquests dies que fa mal temps i plou ara sí ara no, has d'anar guardant els documents de treball a l'ordinador, perquè a la mínima que cauen quatre gotes la llum se'n va i pots perdre una part de la feina feta. Un cas a banda és l'enllumenat públic, ja que les tempestes deixen carrers sencers a fosques, massa sovint...

12 comentaris:

  1. En definitiva, Tortosa no és de vegades una ciutat del segle XVI?

    ResponElimina
  2. Ep!! Gustau, que treballem al mateix carrer, jo uns metres més amunt. Si et serveix de consol aquí quan plou també comença a fallar tot.

    ResponElimina
  3. Son quatre gotes..? o cuatre poalades? Tot aixó es molt relatiu veritat??

    ResponElimina
  4. Sí, és tan relatiu, que si el mateix tall fos a Barcelona, sortiria a tots los mitjans de comunicació i demanarien dimissions per tot arreu.
    Com molt bé has dit, mc calan, tot és relatiu.

    ResponElimina
  5. L'afectació per una manca de suministrament, es medeix pels Kwxh de lucre cessant...Naturalment a Bcn hi han molts més Kw instal.lats i abonats potencialment afectats que aqui...A partir d'aqui; cadascú pateix la molestia de forma invidualitzada...Les companyíes eléctriques no crec que estiguin interessades amb deixar de facturar; no et sembla?

    ResponElimina
  6. A Barcelona plou en gotes o en poalades????
    Potser això també és relatiu.
    potser tenim de repartir lo que plou entre tots los que hi viuen.
    Ja sabem com pensen los sociates. Una persona un vot, i ara, una persona una gota.
    I a la resta del territori, pos....ja sabeu!

    ResponElimina
  7. ...Sencillament...DIVAGUES!!! No crec que ningú hagi entés res..!!

    ResponElimina
  8. mc calan,
    T'en faries creus de lo que enten la gent i això ho han adeprés a base de garrotades.

    ResponElimina
  9. ...I les garrotades, les poses tú...veritat??

    ResponElimina
  10. Llegint els misstges de totes les notícies, una cosa m'ha fet pujar la mosca al nas: cadascú té la seua opció política i la veritat és que resulta pesat que cada vegada que algú fa un comentari positiu sobre el govern se'l tracta de "sociata" de forma despectiva. I què, si hi ha socialistes???? Que no tenen drets d'expresar-se com la resta de persones o què????? Jo ho sóc, i no vaig pels fòrums i blogs tractant als d'ERC de folloneros i falsos (per posar un exemple)

    Jo sóc socialista i me'n alegro. Potser el meu partit no ho ha fet perfecte, però ho ha fet el millor que podia. La majoria de polítics, de fet, siguen de l'agrupació que siguen, fan el que poden, però manar és molt més difícil del que la gent es pensa. Ells són humans com nosaltres, i també poden cometre errors. Tant us costa d'acceptar? Podem estar més d'acord o menys amb el tipus de política del govern de torn, però no s'ha de menyspreuar la feina que fan (ja sigue ara o quan manava CiU).

    (Perdoneu per ficar aquest comentari aquí, que potser no tocava gaire, però es que no sabia on posar-lo ^^U)

    ResponElimina
  11. Anònim: Sàpigues que "sociata" és una expressió vuitantera com "bocata" o "cubata" i que el menysteniment no rau en l'expressió, fruit d'una moda aplicada a moltes coses, si no en la manera de dir-la o escriure-la.

    D'altra banda, el públic no té perquè "comprendre" els polítics: Va amb el sou. Se'ls deu respecte personal i institucional; però això és una tertulia oberta, una pluja d'opinions, un espill de moltes converses privades.

    Ells són persones, sí, i per la vocació de servei arriben a fer-se càrrec de responsabilitats col.lectives per les quals podem i debem passar-los comptes.

    Eu!

    ResponElimina
  12. Sobre el terme "sociata" he posat al post anterior que s'utilitza de forma despectiva, no que sigue un teme despectiu en sí. I jo em referia a l'ús que fan molts participants que, justament, és pejorativa.

    Sobre el càrrec que ocupen i les seues responsabilitats, estic absolutament d'acord que podem i hen de passar comptes, però sovint es critiquen temes sense tindre'n prou informació. A més, jo em referia més aviat al respecte cap a la persona que fa política. A banda de la funció social i institucional que tingue, mereix respecte pel simple fet de ser una persona, i no se l'ha de tractar de corrupte, mentider o gandul només pel seu ofici. Són tòpics que es verifiquen en alguns casos, però en altres no. També hi ha els tòpics que els paletes són uns barruers i poc intel·ligents, que els mestres són uns ganduls que no treballen i que els treballen de pubs o discoteques són tots uns drogats. No ens hem de deixar emportar pels prejudicis i respectar-los com a persones. Una altra cosa, obviament, és la crítica de la feina que fan o deixen de fer, però sempre s'ha de fer des del respecte.

    Finalment, sobre el que dius que això es un espill de converses privades, el problema és que no és una conversa privada. Aquí tothom té accés, no és una conversa entre unes persones determinades. A més, crec que no té res a veure que sigue una tertúlia amb el fet d'utilitzar tòpics i prejudicis.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta