10 d’octubre del 2006

El govern destina 2,2 milions al Centre de Tecnificació Esportiva de l'Ebre

La Generalitat redueix ara a «una possibilitat» la construcció d'un nou velòdrom a Tortosa

El secretari general de l'Esport, Manel Ibern, va detallar ahir la inversió de 2,2 milions d'euros per construir les noves infraestructures del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre, que recentment ha estat homologat pel Consell Superior d'Esports (CSD). De fet, Ibern va remarcar que el reconeixement estatal no ha de ser un punt d'arribada, sinó un «punt de sortida» perquè el centre de tecnificació de l'Ebre puga fer un «salt de qualitat». Ibern va explicar que encara estan redactant el projecte de l'àrea ciclista de Tortosa, en què ara la Generalitat només preveu «la possibilitat de situar-hi un velòdrom».

Segons Manel Ibern, l'homologació estatal del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre permetrà fer «un salt de qualitat», ja que podrà beneficiar-se dels ajuts atorgats pel CSD sense deixar de rebre les aportacions de la Generalitat. De fet, el secretari general de l'Esport va anunciar una inversió de 2,2 milions d'euros per a les obres de millora del centre a Amposta, com ara la construcció de la sala d'esgrima, a la qual la Generalitat ha atorgat una subvenció de 330.000 euros. La segona gran actuació serà la nova residència d'esportistes, que rebrà un ajut de 800.000 euros i tindrà un total de 80 llits, així com altres serveis com ara sales d'estudi, biblioteca, cuina, menjador i vestidors. Actualment, els 70 esportistes que hi ha al Centre de Tecnificació Esportiva utilitzen la residència de l'Escola de Capacitació Agrària i les instal·lacions esportives municipals d'Amposta: un pavelló poliesportiu, un centre de rem, una piscina coberta, una pista d'atletisme, un pavelló de patinatge i diferents pistes poliesportives. En aquesta línia, el responsable d'Esports a les Terres de l'Ebre, Pere Montañana, va recordar que el Departament d'Educació també farà un pavelló i una pista poliesportiva associats al tercer institut d'Amposta, i per tant «quedarà tot un complex esportiu fabulós, totalment interconnectat».
La previsió del Consell Català de l'Esport és que el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre siga completament operatiu en dos anys, amb un sostre de 120 joves esportistes. De fet, la Generalitat també contribuirà amb 600.000 euros a la construcció d'un centre de rem i piragüisme a Amposta, que tindrà una superfície de 850 metres quadrats per emplaçar-hi tres hangars per a les embarcacions del Club Nàutic Amposta, de la Federació Catalana de Rem i dels equips usuaris del centre durant la temporada. També s'hi posaran vestidors, sales de musculació, despatxos i una sala multiús. Menys clar està el projecte de l'àrea ciclista de Tortosa, tot i que el govern ha previst una subvenció de 550.000 euros. De moment, es preveu habilitar un circuit de ruta, una zona de BMX i un recorregut per a l'entrenament de la modalitat BTT. Segons la secretaria general de l'Esport, «més endavant» hi ha la «possibilitat» de situar-hi el nou velòdrom.

> L'àrea ciclista es farà en fases

El regidor d'Esports de Tortosa, Sisco Lahosa, va confirmar ahir que les obres de l'àrea ciclista de Vinallop es faran per fases, i que la construcció d'un velòdrom no seria una prioritat per al període 2007/2008. «El projecte sí que preveu un velòdrom per tenir una bona oferta al centre de tecnificació, però hem de pensar que aquest espai deixarà de ser municipal», va advertir Lahosa. El regidor va recordar que és la Federació Catalana de Ciclisme qui marcarà les prioritats i la planificació. Segons Lahosa, Tortosa no pot assumir dos equipaments ciclistes, en referència al projecte municipal que preveu enderrocar el velòdrom actual per fer-hi les noves piscines. Lahosa va concloure que aquells que estimin el ciclisme no podran rebutjar el centre de tecnificació, encara que la federació consideri que un velòdrom no és prioritari.

El Punt (10-Octubre-2006)

3 comentaris:

  1. Un "coto" privat al que tan sols poden accedir-hi quatre sociates ben colocats i en lo carnet a la boca.

    ResponElimina
  2. sabeu que dels 800.000 € que havien de destinar-se per a la construcció de la residència d'esportistes dins del centre de tecnificació a Amposta, només n'arribaran 400.000 €, i curiosament 400.000 € es destinaran a fer el velòdrom de Vinallop-Tortosa ????

    si no ho sabieu ara ja ho sabeu.

    ResponElimina
  3. Un velodrom no es fa en 400.000 €

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta