25 d’octubre del 2006

El grup LV Salamanca nega que hagi revenut els seus terrenys a Tortosa

L'empresa manté el seu projecte per construir el centre lúdic i 1.450 pisos a l'horta de Sant Vicent

El grup LV Salamanca, propietari majoritari de la societat Desarrollos Inmobiliarios La Horta de San Vicente, va emetre ahir un comunicat per assegurar que manté els seus compromisos amb l'Ajuntament de Tortosa. Segons la nota, el grup LV Salamanca «en cap moment ha venut cap de les seues participacions» en la societat que ha de gestionar el desenvolupament del pla parcial de l'horta de Sant Vicent, on s'han de construir 1.450 nous habitatges i el centre lúdic i comercial de Ferreries. Amb tot, el portaveu del grup municipal de CiU, Ferran Bel, va assegurar que continuaran investigant per saber si l'empresa ha revenut els terrenys.

El comunicat que va difondre el grup LV Salamanca donava resposta a la notícia publicada ahir pel diari El Punt, en què s'informava que el grup municipal havia començat a investigar la possible revenda dels terrenys que l'empresa havia adquirit al pla parcial de l'horta de Sant Vicent. De fet, el portaveu de CiU, Ferran Bel, va afirmar que l'operació s'ajustaria a la legalitat, però que en cas de confirmar-se «seria un escàndol urbanístic», tenint en compte que l'empresa hauria revenut els terrenys per un preu molt superior al seu valor inicial, i que el govern de Joan Sabaté va fer una aposta política del projecte. Però a la nota enviada ahir, el grup LV Salamanca, «propietari de Desarrollos Inmobiliarios La Horta de San Vicente SA», afirma que manté els seus compromisos amb l'Ajuntament. En la mateixa línia, l'empresa també manifesta que «en cap moment ha venut cap de les seues participacions en el projecte». A més, hi afegeix que Desarrollos Inmobiliarios La Horta de San Vicente s'encarregarà de desenvolupar, «junt amb la resta dels propietaris del sector», el projecte que representarà la urbanització de 258.802 metres quadrats.
L'empresa recorda que el desenvolupament del pla parcial de l'horta de Sant Vicent és «un dels plans urbanístics més rellevants dels que s'han executat a la capital del Baix Ebre», i que Desarrollos Inmobiliarios La Horta de San Vicente té al voltant del 60% dels terrenys. En aquesta línia, el comunicat conclou que la societat «lidera i coordina les accions perquè el projecte puga ser una realitat, sense que haja venut ni directament ni indirectament cap de les seues participacions en el projecte». Finalment, la nota també desmenteix que el grup LV Salamanca estigués associat amb les promotores Promodeico i Decotasa en la construcció del Parc Central de Tarragona, sinó que va participar en el projecte com una «empresa d'enginyeria». Així, el portaveu de CiU havia vinculat el grup LV Salamanca al Parc Central de Tarragona, durant la construcció del qual va haver-hi problemes per la revenda dels terrenys.

> CiU insisteix que continuarà investigant

El portaveu del grup de CiU a l'Ajuntament de Tortosa, Ferran Bel, va afirmar ahir que continuaran investigant per esbrinar si s'ha produït un «escàndol urbanístic» amb els terrenys que el grup LV Salamanca havia adquirit a l'horta de Sant Vicent. Bel va insistir que tenen indicis d'un possible canvi d'accionariat a la societat Desarrollos Inmobiliarios La Horta de San Vicente. Per la seua banda, fonts del govern tortosí van destacar la difusió del desmentiment del grup LV Salamanca, que El Punt va sol·licitar a l'empresa dilluns, com una mostra del «joc brut» que estaria practicant l'oposició de CiU. A més, l'Ajuntament va anunciar ahir al vespre que l'alcalde de Tortosa i el regidor d'Urbanisme han previst comparèixer avui davant de la premsa, per parlar d'aquest i d'altres temes urbanístics.

El Punt (25-Octubre-2006)

20 comentaris:

  1. m'han dit que qui comprava els terrenys són dos personatges molt coneguts de l'entorn de l'alcalde. Un és constructor amb família a l'ajuntament i l'altre és gerent de no sé quin organisme municipal.
    Al final, tots fan igual, uns perque són així i els altres perque els primers ho feien. Anem bé.
    Anarquia i llibertat

    ResponElimina
  2. Pelotazo en tota regla!. Això és el que estan fent els responsables d'urbanisme i l'alcalde amb la complicitat del grup Salamanca.
    Ara, com sempre, es taparan les vergonyes entre el grup Salamanca i l'alcalde, però tots sabem com han funcionat les comissions i les recalificacions dels terrenys. Mentres tant els propietaris dels terrenys els cobren a pru de rústic. VERGONYÒS

    ResponElimina
  3. Pel bé de tots, agrairia que els que hagin de fer acusacions tan greus com les exposades per Anarco i Cinto ho facin amb proves, i no basant-se en "m'han dit" i acusacions gratuïtes i demagògiques. En cas contrari, em veuré obligat a limitar els comentaris als usuaris registrats.

    ResponElimina
  4. M'imagino que ja t'han trucat des de l'ajuntament. És normal. Però mira Gustau, francament aportar proves basades en la paraula escrita i en la secció de comentaris d'un bloc és bastant difícil, com comprendràs. Saps, és com allò de "Fets i no paraules" del Montilla: que fins que no ho vegi no m'ho creure. Al cap i a la fi, fins i tot en el periodisme l'objectivitat molt a sovint brilla per la seva absència i ningú us reclama les proves que confirmen que un adjectiu és més escaient que un altre. Ja saps allò de terroristes palestins i exercit israelià.
    Anarquia i libertat

    ResponElimina
  5. Penso que hi ha algú que se n'hi ha anat la ma escrivint, però el pitjor de tot es que CiU està seguint en la seva campanya de joc brut. Deuen veuer molt malament la cosa quan comencen a disparar a tort i a dret. Estant jugant amb foc i que juga amb foca acaba cremant-se.

    ResponElimina
  6. FETS I NO PARAULES

    QUE PASO CON EL PUENTE DEL BIMILINARI?.
    ESTOS QUE SE QUEJAN AHORA Y POR TODO Y TODOS LE ECHAN LA CULPA AL ALCALDE DE AHORA . ¿DONDE ESTABAN ?CUANDO NOS ENTREGAN HOBRAS SIN TERMINAR.COMO LA DEL PUENTE.O BIEN NOS INAGURAN CARRETERAS CADA Km.O SE NOS QUITAN EL TREN Y UN LARGO ETC.ETC...
    YO CREO QUE TODO JUNTOS SACARIAMOS MUCHO PERO UNA VEZ Y OTRA NOS ESTAMOS DIVIDIENDO Y DE ESTA MANERA PERDEREMOS MUCHAS COSAS...

    ResponElimina
  7. Anarco, ahir van trucar-me de l'Ajuntament però en els dos casos van ser trucades molt cordials i correctes. Res a dir, per tant... Això sí, com a periodista sé perfectment on són els límits de la llibertat d'expressió, i crec que de vegades els traspasseu aprofitant l'ús de pseudònims.

    ResponElimina
  8. Gustau,
    això està molt clar.
    qui acusa tan si té proves com no, al menys que es mulle posan lo seu nom. Perquè sinó és com llançar la pedra i amagar la ma.
    Qui no s'identifique i aprofitan l'anonimat desqualifique i insulte, com m'ha passat a mí mateixa, lo traus directament. Perque queixant-te d'uns i no queixant-te d'altres la gent pot arribar a pensar que no ets lo suficientment imparcial.

    ResponElimina
  9. Comedianta precisament tu no ets la persona més indicada per reclamar imparcialitat.
    D’altra banda queda lleig exigir el silenci dels que es fiquen amb tu.
    No pervertim la notícia, i recolzem una zona per patinar.

    ResponElimina
  10. Disculpam tot i la meva mala llet soc humà, la noticia a la que faig referència al final no es aquesta.

    ResponElimina
  11. Com he dit...la pluja cau,cau i els anònims se multipliquen.
    Si continuem així potser omplirem les resserves d'aigua i tot!

    ResponElimina
  12. Mira comedianta, l'anonimat, com se suposa que tú has de saber, té més coses bones que dolentes, precisament, sempre que no afecti de forma directa a persones en concret. Com podràs repassar a la meva 1ª intervenció no anomeno ningú pel seu nom i cognoms per tan només les persones implicades s'hi poden reconèixer.
    Anarquia i llibertat

    ResponElimina
  13. "(...)per tan només les persones implicades s'hi poden reconèixer."

    Si és que realment hi ha persones implicades. De tota manera, tampoc sería cap cosa nova i aquesta sí que és la xacra. No goso imaginar quin món tindriem amb un nivell de tolerància més baix( ja no dic ni zero!) amb els negocis.

    ResponElimina
  14. Jo no se si algú sap ja si aquesta operació es podrà fer o no. Hi han propietaris que no volen vendre als preus ridículs que s'han taxxat.
    Si això és així i es judicalitzen els procesos, va per a llarg!
    Tanmateix, si no hi son tots els terrenys del projecte, quina sirà la mossegada de l'ajuntament per a serveis municipals?
    Es podran fer totes les obres "esperades"?
    Crec que aquest "serial" només acaba de començar.
    I recordant acudits .... "Dis-me en qui vas i et diré qui ets!
    Salamanca, Flores, F. Perez, etc.... i estos son sociaqué?

    ResponElimina
  15. Mario no t'equivoquis, els promotors només tenen el 50% de la culpa i aquests no tenen pàtria, l'altre 50% és dels polítics i aquests si que tenen sigles.
    Anarquia i llibertat

    ResponElimina
  16. comediante y gustao, sabeu acabo de llegir tot el que s'ha posat i els comentaris vostres em pareixen com si fossin LA VOZ DE SU AMO, lo dels socialistes ni tocarlos sigui lo que sigui, i ara no digueseu que soc de ciu o pp perque us equivocareu, pero bueno, ja esta bé de di AMEN I SI a tot el que es fa o al menys si es aixi feu un bloc que es digui o alcalde de tortosa o psc

    ResponElimina
  17. La feina que esta fent Gustau a la Marfanta es collonuda.
    Penso que parla de tot i de tots, encara que alguns vulgueu distorsionar la realitat del contingut general de les noticies amb aquestes acusacions totalment gratuïtes.

    Respecte la Comedianta millor no opino que después me diu que plou.

    ResponElimina
  18. Ei, ahir vaig anar al mting d'ERC x morbo. Molts teniu raó, el ricard forés no dona la talla per ser alcalde. ara el que més em va alucinar és lo metge monclus. Si aquet es dedica a la política jo puc ser president de la gene. Potser de metge ho fa bé, no ho sé però de polític ho fa fatal. vaig tenir la sensació d'escoltar un president jubilat d'una entitat cultural de la renaixença. Cutre salsitxero, provincià i d'un somriure postís que feia mal. La marta tampoc va destacar; sembla molt cansada. lo benach molt bé i lo carod també se'l veu cansat. Però vist lo panorama votaré ciutadans de Catalunya avore si foten canya a tots los professionals.
    Anarquia i llibertat

    ResponElimina
  19. Per la tele he vist i sentit com Carot deia que el discurs de Monclús era dels mes originals que habia sentit en tota la campanya.

    ResponElimina
  20. Sí, va agafar la idea d'un manual barato de psicologia infantil.
    Je je je je.
    Si us plau, ciudeu l'ortografia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta