6 d’octubre del 2006

El pavelló firal de Tortosa ja llueix les primeres plaques de vidre a la façana

L'obra podria inaugurar-se a finals de gener amb alguna fira monogràfica i diferents actes esportius

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va valorar ahir l'inici de la nova fase de les obres del pavelló multiús del recinte firal de Remolins, amb la instal·lació de les primeres plaques de vidre U-glass a la façana. Segons Sabaté, la col·locació de les planxes d'U-glass permetrà «visualitzar millor la important volumetria que tindrà l'edifici», les obres del qual continuaran amb la construcció de la coberta i la urbanització de l'entorn. En aquesta línia, Sabaté va confirmar que l'obra ha acumulat un petit retard, i que ara la previsió és que el pavelló puga estar acabat a finals de gener, per inaugurar-lo amb alguna fira monogràfica i amb diferents actes esportius.

L'empresa Lubasa ja ha començat a instal·lar les grans plaques d'un vidre especial, l'U-glass, que servirà per fer el tancament i construir la façana del nou pavelló multiús. De fet, la constructora esperava el subministrament del material des del mes de juliol, una situació que va obligar Lubasa a retardar l'inici de la nova fase de les obres quan ja havia enllestit el muntatge de l'estructura. L'U-glass és un vidre armat de gran rigidesa que permet la construcció de paraments i tot tipus de tancaments, força fàcil de netejar i amb un alt valor estètic. A més, no cal patir més del compte per l'efecte dels forts vents o pels actes vandàlics. En aquest context, l'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va valorar ahir molt positivament que Lubasa haja començat ja la instal·lació de la coberta d'U-glass, cosa que permetrà «visualitzar millor la important volumetria de l'edifici». Segons Sabaté, Lubasa també construirà la coberta del pavelló i pavimentarà l'entorn de manera paral·lela, amb la previsió que l'entrega de l'obra es faci cap a finals de gener.
«No estem parlant d'un retard significatiu, perquè les obres sempre s'acaben retardant, i més aquests tipus de projectes de tanta envergadura», va remarcar l'alcalde. D'altra banda, Sabaté va afegir que la voluntat del govern municipal continua sent que la propera edició de la fira multisectorial Expoebre puga realitzar-se al nou recinte firal. Amb tot, Sabaté va advertir que l'Ajuntament encara ha de resoldre com serà la rotonda d'accés al pavelló, així com el conjunt de passarel·les que connectaran el recinte firal amb el parc de la Fira per damunt del desguàs del barranc de Remolins.

>Prudència sobre l'Expoebre 2007

«No voldríem forçar les coses, si els ponts de connexió amb el parc de la Fira i la rotonda d'accés al pavelló encara no estan a punt», va admetre ahir Joan Sabaté, sobre la possibilitat que l'Expoebre 2007 puga realitzar-se al nou recinte firal. «L'Expoebre necessita ocupar una gran superfície a l'aire lliure, i no seria aconsellable traslladar la fira al nou recinte, si abans no hem condicionat tot l'entorn», va matisar. Amb tot, Sabaté va garantir que el nou pavelló multiús serà operatiu quan l'empresa constructora haja fet l'entrega de l'obra, i que podria inaugurar-se a partir de finals de gener, amb algun certamen monogràfic i amb la realització de diferents activitats esportives. De fet, el pavelló de Remolins tindrà quatre pistes poliesportives al seu interior, cosa que permetrà descongestionar el pavelló de l'estadi municipal. Sabaté va afirmar que a la primavera també estaran enllestides les obres de l'avinguda Felip Pedrell, principal accés al recinte firal fins que no es faci el tercer pont.

El Punt (6-Octubre-2006)

7 comentaris:

  1. de sobte, m'ha vingut al cap aquella frase que va murmurar Galileo, després d'abjurar: Si més no, es mou.

    No sé si són els efluvis electorals, el pas de l'equador de les legislatures, el canvi d'estacions o què però, a partir d'un moment donat, als ajuntaments, tot es mou.

    Ja fa ganes de veure'l, aquest super pavelló. Espero que no serveixi únicament per entrenar a futbito, handbol, patinatge o bàsquet: Vull dir que l'U-glass li dóna una pinta tipus Kursaal (perdoneu l'atreviment) que sería llàstima que tots els departaemnt no si peguessin per usar-lo per tota mena de coses.

    ResponElimina
  2. Malauradament aquest pavelló no podrà tenir tot el potencial sense el tercer pont. Si a l'abril, hi posen Expo-Ebre, el coll d'ampolla i l'embús que es pot formar a l'avinguda Felip Pedrell pot ser monumental. Aquest pavelló pot acabar convertint-se en el mausoleu de Joan Sabaté.

    ResponElimina
  3. El primer de tot, es que el pavelló va al ritme marcat, porta com a molt tres mesos de retard, per tant res d'electoralisme. En quan al tercer pont, tot arribarà, però l'important es que le pavelló ja estarà fet i que el nostre ajuntament podrà fer pressió a les autoritats competens per tal d'aconseguir que es faci el tercer pont.

    ResponElimina
  4. Imagineu per un moment,l'accés i la sortida del pavelló...Imagineu per un moment, que un bon nombre d'industrials i comerciants es quedin sense "paradeta"...Quines solucions hi han al respecte??

    ResponElimina
  5. Dons només ni ha una.....PUJAR ELS PREUS PER M2 DE PARADETAAAAAAA!! Perque s'han de tornar els dinerets que ha adelantat la Empresa Municipal de Serveis EMSP, que es la única empresa paramunicipal que té guanys...
    Bona nit

    ResponElimina
  6. A quines paradetes et refereixes mc. calan?
    M'has agafat en...
    Jo cada dia el veig com, lenta-lentament avança. I, com molts imaginareu, m'afecten moltes coses d'este pabelló.
    Primer la pinta d'insostenible i mal aillat. I no se si li posaran les mesures de producció d'energia termo-elèctrica solar necessaria.
    Segon, l'embut de Descarrega. Ja està prou saturat com per a sumar-hi més transit.
    Tercer, lo pont, que dorm als calaixos de l'ajuntament des de 1975, que es va fer el primer projecte. Quin segle es farà? Lo proper?
    I paro.

    ResponElimina
  7. Llastima que no s'hagi acabat molt abans el pavello firal perque ens haguesim estalviat la regularitzacio de plantilla de Guardiola, perque aventuro des d'ara que no siran a temps a reposar vidres trencats. I si no "al tiempo"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta