6 d’octubre del 2006

Tortosa aprova l'enderroc de Sant Felip Neri

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha signat aquesta setmana la resolució que adjudica les obres d'enderrocament immediat dels números 9 i 11 del carrer Sant Felip Neri, al nucli antic de la ciutat. La demolició dels immobles es farà en els pròxims dies, gairebé 10 mesos després que la nit de Nadal s'ensorrés parcialment la casa del número 9. Com a conseqüència de l'ensorrament, l'Ajuntament va decidir desallotjar i enderrocar tota l'illa de cases, així com reurbanitzar tot el sector eixamplant el carrer i construint un nou bloc de pisos de protecció oficial. Amb tot, no va ser fins al març que l'Ajuntament va comprar la planta baixa del número 5, on vivien els últims veïns desallotjats del carrer Sant Felip Neri. Prèviament, l'Ajuntament ja havia arribat a acords amb uns quants propietaris, com ara la cooperativa Macla, que és la titular del número 11. A més, la societat municipal de gestió urbanística (Gumtsa) ja era propietària de gairebé tot el número 5.
Però l'ensorrament de la casa al carrer Sant Felip Neri de Tortosa no ha estat l'únic que s'ha produït durant l'últim any a les Terres de l'Ebre. Així, una casa de quatre plantes del carrer Vila, al nucli antic de Móra d'Ebre, va ensorrar-se la matinada del 24 de gener. Com en el cas de Tortosa, l'incident no va provocar cap ferit, ja que l'immoble estava deshabitat i en obres. L'Ajuntament, que havia obert un expedient als antics propietaris per l'estat d'abandonament de l'immoble, va instar el nou titular de l'edifici a continuar les obres de rehabilitació, per evitar que el buit provocat per l'ensorrament produís un efecte dòmino. De fet, l'Ajuntament va desallotjar durant uns dies l'única veïna de la zona.

El Punt (6-Octubre-2006)

Per llegir la notícia completa, Més d'una dotzena d'immobles s'ensorren en un any al Camp i les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta