6 d’octubre del 2006

La PDE veu «pressions fosques» en la indefinició dels pèrits sobre l'origen dels abocaments de Flix

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va rebre ahir amb «molta sorpresa» les declaracions dels quatre pèrits designats per l'Audiència per determinar si la planta d'Erkimia a Flix és l'origen dels abocaments tòxics detectats entre 1988 i 1993. Segons publicava ahir Diari de Tarragona, els tècnics Albert Palanques, Joan Grimalt, Miguel Villarubia i Allen Bateman van afirmar que no hi ha cap mètode científic d'estudi per determinar si Erkimia va fer abocaments incontrolats a l'Ebre, tot i que fa tres anys la mateixa Audiència va condemnar cinc directius de l'actual Ercros, pels vessaments tòxics que s'havien fet durant almenys cinc anys. «Hi ha grans poders fàctics que poden condicionar opinions tècniques que semblen de sentit comú», va lamentar el portaveu de la PDE. Tomàs va recordar que a la zona de Flix no hi ha «fàbriques secretes» que aboquin al riu els mateixos elements contaminants, i va atribuir a «pressions fosques» la indefinició dels pèrits sobre l'origen dels vessaments. «El que ningú pot pretendre és trobar ara testimonis dels fets, perquè això marcaria jurisprudència i estaríem dient a les empreses que poden contaminar els rius tant com vulguin, mentre ningú els agafi in fraganti», va advertir Tomàs. El portaveu va recordar que s'està consolidant una situació per eximir Ercros de pagar la neteja del pantà de Flix, que podria superar els 100 milions d'euros. «Els ciutadans de les Terres de l'Ebre estem totalment indefensos, mentre les administracions estan subvencionant la contaminació d'una empresa privada», va denunciar. Tomàs també va concloure que Ercros no ho tindria tan fàcil si la contaminació s'hagués detectat a l'altura de Saragossa.

El Punt (6-Octubre-2006)

1 comentari:

  1. Qui contamina que pagui els danys i la descontaminació.Sino s'aplica aquesta màxima des dels poders públics anem aviats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta