7 d’octubre del 2006

Els serveis secrets creen una xarxa per controlar l'islamisme radical a l'Ebre

El CNI activa el dispositiu després que un suïcida a l'Iraq fos reclutat a Amposta

Els serveis secrets espanyols han activat una xarxa de col·laboradors a les Terres de l'Ebre, amb l'objectiu de controlar la captació de presumptes islamistes radicals en determinats entorns freqüentats per immigrats. La notícia, que ahir publicava el setmanari La Veu de l'Ebre, confirma i situa en el mapa la sospita que Al- Qaida estaria reclutant joves musulmans de Catalunya, ja que el desplegament s'ha fet efectiu després que s'hagi sabut que un suïcida a l'Iraq havia estat reclutat a Amposta.

L'espurna que va iniciar l'operatiu del Centro Nacional de Inteligencia (CNI) a les Terres de l'Ebre va ser la comunicació, pels serveis secrets d'un altre país, del fet que un dels immolats en un atac suïcida a l'Iraq era un ciutadà algerià que havia estat reclutat a Amposta. Segons remarca un col·laborador anònim del CNI citat per La Veu de l'Ebre, va ser a principi d'enguany que la sospita dels serveis secrets espanyols sobre l'existència d'una infraestructura estable de suport al fonamentalisme islàmic els va portar a crear «una xarxa de persones que fan d'antenes del que passa en diversos col·lectius». Segons la mateixa font, els col·laboradors del CNI, entre els quals també hi hauria «algun delinqüent», reben una retribució econòmica quan els serveis secrets poden comprovar que la seua informació és fiable. En aquest sentit, la seua missió és «tenir les orelles obertes i conèixer què està passant en entorns concrets», com els col·lectius de pakistanesos, xinesos, algerians i marroquins.
El mateix col·laborador del CNI ja hauria fet diferents encàrrecs, com fer el seguiment del trànsit per les Terres de l'Ebre de persones marcades per serveis secrets estrangers, però també controlar els intents de la comunitat pakistanesa de construir una escola islàmica «disfressada de centre cultural». El col·laborador del CNI hi va afegir que els pakistanesos només havien de triar entre Tortosa i el nord de Tarragona, perquè ja tenien els diners per obrir el centre d'ensenyament.

El Punt (7-Octubre-2006)

3 comentaris:

  1. L'islamisme radical a les nostres terres i en concret a la provincia de Tarragona,ja fa molt de temps que está sota sopita...No sé a que respon el publicar aquest titular en aquests moments..Faré les meves deduccions...

    ResponElimina
  2. Una pregunta,
    les nuclears que tenim a la vora ja tenen previst un atac islamista???

    ResponElimina
  3. Nueva York. (EFE).- La bolsa de Nueva York cerró hoy con una leve bajada tras recuperarse de una aguda caída que anotó durante algunos minutos tras el choque de una aeronave contra un rascacielos residencial en el noreste de Manhattan.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta