7 d’octubre del 2006

L'acte contra el camp de golf de Tortosa aplega unes 100 persones

Un centenar de persones van participar ahir en la concentració que va organitzar el Casal Popular Panxampla a la plaça de l'Àngel de Tortosa, amb l'objectiu de rebutjar el projecte que preveu construir una urbanització, un camp de golf i un hotel a la pedania de Vinallop. Una portaveu de l'entitat, Rosa Andreu, va ser l'encarregada de llegir un manifest que acusava l'Ajuntament d'afavorir «l'especulació immobiliària» amb un projecte «totalment incompatible amb la preservació de la qualitat paisatgística de la zona». Segons el manifest, les Terres de l'Ebre no poden assumir un model turístic que «destrueix el territori, esgota els recursos naturals i no crea riquesa als pobles, sinó que promou feines precàries i temporals». Andreu va afegir que el projecte que promou l'empresa Tortosa Golf Resort podria incomplir la llei d'urbanisme, ja que no es pot considerar un ús racional del territori una requalificació d'1,2 milions de metres quadrats amb 8,9 habitatges per hectàrea. «A més, el projecte està destinat a crear segones residències, que encariran el preu de l'habitatge de la població local», va concloure. Andreu va lamentar que l'Ajuntament «haja silenciat» la participació ciutadana, així com que el govern municipal haja incomplit les seues promeses, ja que el consistori va signar la declaració municipal per una nova cultura de l'aigua. De fet, a l'acte, en què es va poder veure el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, i altres membres del moviment social, també va assistir el president d'ICV a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell. En aquest sentit, cal recordar que ICV és un dels socis del govern municipal de Tortosa, encara que els seus dos regidors no van donar suport al conveni signat per l'Ajuntament i Tortosa Golf Resort.
El camp de golf tindrà 18 forats i es construirà a la zona del Mas de Xies. Les instal·lacions inclouran una escola de golf i un pitch and putt de nou forats, així com altres equipaments esportius i un hotel de quatre o cinc estrelles, amb unes 100 places de capacitat i un petit embarcador fluvial. D'altra banda, la promotora també preveu la construcció d'una urbanització amb un miler d'habitatges unifamiliars, aïllats i adossats. Dins de les zones verdes del complex, la promotora haurà de mantenir la imatge paisatgística actual, amb les mateixes característiques i arbrat. La recuperació del jaciment arqueològic del Pla de Sitges és l'altre requisit fixat pel conveni que l'empresa va signar amb l'Ajuntament.

El Punt (7-Octubre-2006)

45 comentaris:

  1. no van anar els que fa 3 anys s'oposaven a camps de golf per allò de la "nova cultura de l'aigua" ??

    ResponElimina
  2. Un centenar de persones que sense cap mena de dubte han actuat de bona fe...Totes les opinions son vàlides..Pero son molt poques persones...Una gran majoría estem a favor d'aquest projecte, encara que no ens hem manifestat pel carrer.. Gràcies

    ResponElimina
  3. Cent que parlen i que tenen opinió. Dels altres no és sent res, potser perque els únics interessats son els intermediaris (3%) que convencen els propietaris més precaris a signar opcions de compra. Especulació urbana consentida per l'ajuntament que requalifica pel morro, amb presses i empentes, i sense cap projecte integrat en el model urbà.
    Es increible la plusvàua que és pot generar, plusvalua que anira a Pamplona a casa de Juan Bautista Flores Larraza, un reputat membre de l'opus, sembla.
    Aqui, a sobre de veure un lloc natural més degradat i canviada la seua fisonomia, pagarem el alt preu dels serveis que necessitaran a lo "poble de luxe" que van a fer.
    On lo golf és lo puto jardi comunitari.
    I, heu pensat quins tipus de gent vindrà?
    Va que passa a tot arreu!
    On es posen els diners negres sinó?
    I qui te diners negres?
    Ejem, no cal ser molt espabilat!
    Adivineu quans ebrencs hi treballaran?
    Zero, un, dos?
    Perfa, serietat i analisi!

    ResponElimina
  4. Penso que jo; mes amunt;acabo de exposar la meva opinió..Per tant; sí que tinc opinió. Un altra cosa es volguer imposarla, com sembla que tu vols fer..No fer pública una opinió no vol dir tampoc que no se'n tingui..Per tant, penso que el teu raonament inicial, cau pel seu propi pes.. Una abraçada

    ResponElimina
  5. mc Calan,
    no crec que tan sols siguessem cent los que estessem contra el camp de golf com dius tu.
    Dius que tothom que no hi va anar hi està a favor. Què has fet alguna enquesta? Pos fes-la pública i sinó calla, que sino pareixes aquestos del PP dien que tothom que no va anar a votar l'estatut hi està en contra.
    L'única enquesta que mos pot dir alguna cosa, ja la vaig comentar l'altre dia. A la Veu de l'Ebre lo 70% dels enquestats votaven a favor o de PSC-PSOE o de CIU, partits clarament favorables al camp de golf, en canvi, a la enquesta on es parla del camp de golf la cosa canvia i pujar els que hi estan en contra.

    ResponElimina
  6. Apreciada "Comendianta"...Tornes a posar en boca meva quelcom que no he dit, quan afirmes que jo he dit que tots els que no varen anar a la manifestació, están d'acord amb el campo de golf...Mira...Estic una mica fartet de la mosca negra, del sirulo, del musclo zebra i del cranc americá...I saps perqué? Perque sembla que aqui no es sàpiga parlar de rés mes....Una abraçada

    ResponElimina
  7. Mc calan, em sembla que imposar, només imposen los que tenen lo poder.
    Los que no tenim poder, demanem, protestem i intentem argumentar.
    Les úniques imposicions que veig son les del capital empresarial que va a fer negoci, sigue com sigue, i els polítics que no tenen ni idea del que diuen i fan.... com per exemple afonar la Nova Cultura de l'Aigua promovent urbanitzacions i camps amb consums exagerats i inapropiats de l'aigua.
    Ja veus qui imposa!
    I tu tens opinió, val, però els teus arguments no es veuen.

    ResponElimina
  8. Es evident que el capìtal vulgui fer negoci..Pero qui descuteix aixó? Tu penses que si la empresa on treballes no tingués benefici; continuaríes treballant..? Aquesta lliçó , ja l'han aprés fins i tot els països de ideología marxista..Per mi , aquesta no es la questió..La questió es que el "capital" s'ha de subordinar sempre a la llei..Altra cosa es que aixó es compleixi al 100%...Tot el demés es parlar per parlar.."El riu es vida; NO al trasvassament..." Natros també hem de VIURE... Una abraçada

    ResponElimina
  9. tanmateix, un camell no passa per l'ull d'una agulla...

    ResponElimina
  10. Encara que fos cert que la majoria vol el camp de golf( que no ho crec...), quina legitimitat penses que tenen les generacions actuals per vendre el futur de les pròximes?
    Si la majoria volgues talar tots els boscos, això vol dir que ho hauriem de permetre????

    ResponElimina
  11. Suposo que tu a casa teva tens llum, aigua, i fins i tot cotxe...Al hiver vols estar calentet i al estiu fresquet. A lo millor tens la teva montanyeta sense cap permis d'obra...Ets conscient del que dius..?? Contestaré també amb una parábola: "Veus la palla al ull del veï, i no la viga al teu..."
    Gràcies

    ResponElimina
  12. Perdó...em faltaba la firma del anterior articlet d'opinió...

    ResponElimina
  13. Per J.T. No se quin sentit exacte te la teva alussió...Pero no crec bó que ningú tingui cap obligació de passar per "l'aro" ; i menys si l'aro el poses tú....
    Gràcies

    ResponElimina
  14. Unes disculpes per J.T.per si portat pel meu cabreig; veient el que estic veient; hagi pogut ifendre'l. Gràcies

    ResponElimina
  15. Sóc un habitant d'un petit poble de secà del Montsià, i per desgràcia vaig anar a moltes manifestacions del PHN aquí i a la resta de l'Estat, i el que veig es que tant m'hi fot uns com els altres tots sou iguals, valencians, ampostins, tortosins, aldeanos...

    Llàstima temps que vaig perdre.

    ResponElimina
  16. Temps ben empleat...!! Perque sino haguéssem perdut el temps ; com tú dius; ja no podríem parlar de cap model per tirar endavant aquestes terres...

    ResponElimina
  17. bueno, jo parlava del camell perquè així ens anem acostumant a ell, i als dromedaris. sort que les dunes i els miratges ja hi són... i no m'ofenc, home (o dona), per a això estem!

    ResponElimina
  18. Visca la nova cultura de l'aigua, però com que tenim dret a viure fem un transvassament cap al sud, que ens la paguen molt bé.

    Tot sigue pel dret a viure...

    ResponElimina
  19. Tu creus que rebrás un "duro"? No es molt millor que aquest "duro" puguis guanyarte'l aqui? O es que vols emigrar..???

    ResponElimina
  20. mc calan,
    aquesta política de peix al cove, mos ha portat a acceptar un estatut que no servix per a res i que és interpretable per tots los costats, com s'està veen en l'aprobació dels pressupostos.
    Què vols, que mos venguessem lo riu per quatre "xavos"? Ja està bé de prostituir-mos

    ResponElimina
  21. i tu mc calan, creus que en lo camp de golf guanyaràs algun duret, a no ser que sigues de la minoria del gremi de la construcció l'especulació i la mafia...

    ResponElimina
  22. Primer...Que jo sápigua , en aquesta columna es tracta d'opinar sobre un futur camp de golf; i no sobre l'Estatut de Catalunya..
    Segon...Tú no pots vendre res que no sigui teu..
    Tercer...Continues fugint d'estudi amb argumentacions heterodoxes i fora de context...
    Per favor ; no siguis tan demagógica...!!

    ResponElimina
  23. Al anterior usuari anónim li dedicaré una fase feta amb castellá..."A palabras necias ....oidos sordos",
    Ah! i moltes grácies per donar-me aquesta oportunitat...

    ResponElimina
  24. A mi m´agradaria entendre que quan un colectiu opta per definir, u orientar, el seu futur ho ha de fer amb estudis i pensades, com més integradors i diàfans millor.
    Establir per defecte, com fa l´ajuntament tortosí i d´altres més, que el desenvolupament el poden marcar empresaris recien portats al territori, i que no pensen en ell per a res, pos és demencial.
    Permetre tantes salvatjades amb interesos concrets aliens al territori és de babaus.
    No és lo poble que tria el seu destí. Son uns polítics poc aptes que acaben només pensant amb els seus interesos.
    Ja sabeu...
    Voteu...
    La decepció està assegurada!
    Perqué després .... "de lo dicho ni un pijo, que te pensabas mamón?"
    I així, només vindran especuladors...i mafies, etc, etc, etc.
    El que avisa no és traidor.

    Estas a punt d'entrar a la "Dimensió desconeguda"

    ResponElimina
  25. A mi lo que m'agradaria saber es qui son aquesta gent del casal panxampla? en quina legitimiatat parlen? jo em puc juntar amb els amics per demanar que vull anar en calçotets per carrer i potser reuneixo una quantitat de gent similar ( és absurd pero es aixi) A la terra de l'ebre ( no a les terres de l'ebre que si voleu podem discutir tambe si existeixen mes enlla dels formularis) no hi hagut mai cap tipus d'associonisme juvenil amb els ultims anys, a part de la PDE. No crec que s'estiguin fent les coses bé. Crec que es tindria que fer d'una manera mes propera i no amb la "ghetitzacio" dels quatre de sempre.

    ResponElimina
  26. Només cal que mires alguns membres del casal panxampla... si al final algun del seus membres tindrà vincles amb alguna constructora... Temps al temps.

    ResponElimina
  27. Resposta a Mario: Esser crític está molt bé; fins i tot es necessari...Pero sempre amb un taranna positiu i constructiu. El que passa avui per avui; es que hi han certs moviments antisistema que estan actuant parapetats sota la bandera verda d'un pseudoecologisme "snob"...Exemple: Perticularment estic molt d'acord en protegir el "burro" catalá; peró el que no vull es substituirlo pel cotxe...Aquests senyors si volen anar amb burro, que hi vagin, pero que no condicionen als demés a fer-ho...Moltes grècies

    ResponElimina
  28. Y que estiguin tranquils els de "Panxampla"; que aquest camp de golf no es fará....Al menys a Vinallop.....

    ResponElimina
  29. Animo a l’anònim que es pregunta qui son els del Casal Panxampla, a que munti l'associació pro-calçotets en públic, igual m'apunto a una concentració cada dissabte al Portal de l’àngel.
    I si tens tant d’interès en conèixer-los.... pos ànims, son bona gent que te algunes idees clares del que no volen al seu territori.

    I mc calan, particularment, jo soc "anti-aquest sistema", és evident pel pèssim resultat que està donant. Porto uns munt anys criticant i denunciant "merdes varies" resultat directe d'este sistema. Ara bé, espero que per això no m’acuses de violent, conspirador o masó, no soc cap d'estes coses.
    I en una cosa tens raó, hi ha alguns moviments "pseudoecologistes", però tots concideixen en defensar el sistema, ves per on quines coses!
    I sàpigues que condicionar, lo que es diu condicionar, només condicionen els poders ... dis-li religiós, polític, militar, etc...
    Les opinions d’un grup de gent ben just poden informar als que els escolten, però el seu propi condicionant, o fantasma, el tria cadascú.

    Gràcies mc calan per opinar que no es farà a Vinallop.
    Seria lo més lògic i encertat.

    ResponElimina
  30. Al Mario li diría que em sembla perfecte que sigui un antisistema; cadascú es lliure. Ara bé; tu dius que aquest grup te idees molt clares del que no volen al seu territori....I jo em pregunto...Saben el que Si volen..?
    Una abraçada...

    ResponElimina
  31. no quiero esto
    no quiero aqello
    no quiero lo otro
    no....
    no
    no....
    no...
    no..
    no.

    ResponElimina
  32. que potser proposen moltes coses que puguen ser acceptables...?
    No se quin interes pot tenir la gent en que uns pocs fassen l'agost a costelles del futur del territori...
    Un cop l'haguem destruit ja serà massa tard per poder recuperar-lo, hauriem de ser una mica més responsables.

    ResponElimina
  33. Saber el que vols....
    Val!
    Expliqueu-me que voleu .... jo només puc parlar per mi.
    A lo millor sabem de quina veta bebeu.... ;-)

    ResponElimina
  34. No és pot parlar tan alegrement de destrucció.
    I tot tenin en compte que destruir, per exemple un sistema antidemocràtic com la dictadura de Franco, pot ser super-positiu. O algú dubta que les mobilitzacions antifranquistes no eren anti-sistema?
    No trenquem tant. Canviem natros i fem-nos més persones.
    I, segueixo opinant que aquest sistema està caducat.
    Com lo muntar camps de golf en territoris de clima mediterrà com a "futbolin" de "new-pijos" o mafiosos amb xalet adosat.
    I ... si ens en sortim del tema de la noticia .... pos ja sabeu.
    Koniec

    ResponElimina
  35. mc calan,
    ara parles dels anti-sistema?
    O sigue, a vore si m'aclarixo.
    No es pot parlar de l'estatut perque estem parlan del camp de golf, però en canvi si del tema que a mí me va be en lo moment que jo decidixo. Mira que bé. Mos ha sortit un moderador al bloc!
    I un altra cosa. Si creus que el camp de golf no es farà, deu ser perque tu també veus que és una salbatjada, tan com dir que volem lo cementeri nuclear per diners a les nostres terres. Ai! perdona, potser d'això tampoc se pot parlar???
    als de conveniencia sempre los hi han pogut més los quartos que les idees. Lo que dia. Peix al cove!

    ResponElimina
  36. Amic Mario; Quan dius que t'expliquessim el que volem; es que tu penses aconssegui-ho? Ni que fossis el Papá Nöel..! També et faría la següent pregunta: I a tu que mes et dona de la beta que jo pugui beure...? Que tu no ets lliure? Dons jo també. I saps perque et dic aixó? Perque la teva pregunta sona a amenaça feixista....Pot esser
    d'esquerres , SI, pero feixista!!! Espero que moderis el teu tó en endavant...També volía fer referència al teu apartat on dius que aquest sistema está caducat...Jo no mes voldria fer-te una pregunta: I si el caducat ets tú? Moltes Gràcies

    ResponElimina
  37. Estimada "Comedianta"; He quedat sorprés quan afirmes que "mos ha sortit un moderador al blog". Jo soc un humil opinant més d'aquest blog; amb les meves idees , virtuds i defectes...No faig cap paper de moderador , ni tinc res a veure amb la titularitat...Pero tinc que agraïr a aquesta, la honorabilitat e imparcialitat que no te per exemple el blog de "Panxampla"; on el moderador del blog , fa us de la censura prèvia , no publicant opinions que estiguin fora de la seva línia, i per tant trepitjant el dret constitucional a la lliure expresió. I diuen que son d'esquerreeeeeessssssssss!!! Me he quedat bocabadat..!! Pot ser que aixó , realment no tocaba parlarne en una columna dedicada a un altra cosa; pero ho he fet per alusions. Desitjo no tenir que incidir mes en aquest tema...........Gràcies

    ResponElimina
  38. LO RIU ES VIDA; NO AL TRASVASSAMENT

    NOSALTRES TAMBÉ HEM DE VIURE...

    ResponElimina
  39. No entenc xk haurien de publicar els comentaris imbécils de la gent(com tu), és el deu bolc i penjen el que volen

    ResponElimina
  40. En resposta al comentari d'aquest últim "usuari anónim" ; li diría que si tots aquests, son els arguments que pot aportar...S'ha lluit!. La desqualificació i l'insult, formen sempre part de gent intolerant i diu molt poc al seu favor...Per altra part veig que reconeix públicament, que al esmentat blog "penjen el que volen..." Per tant queda prou clar tot....Moltes gràcies

    ResponElimina
  41. En aquests díes, estem assistint a un verdadera disbauxa electoralista..Tothom promet la seva...Que desdoblaments d'autopista, noves carreteres, el pont nou sobre l'Ebre, camp de golf, tranvies llençadora cap l'Aldea,infraestructures varies...Aixó degraciadament, no es nou.. En el mon comercial i de serveis,l'incompliment de lo publicitat genera una figura delictiva anomenada "Publicidad Engañosa.." Qui ens ampara devant d'aquesta situació, que cada vegada més es cronifica cada cop que hi han eleccions?... El Síndic de Greuges...?

    ResponElimina
  42. mc calan, a vore... per molt que t'hi esforces, no ets ni millor, ni més respectuós que la resta, ni tens més raó... així que estaria bé que et fesses un poc d'autocrítica a tu mateix (no cal pública eh) perquè tanta seguretat i poca humiltat pot traduri-se en prepotència i agressivitat, de moment ja vas per aquí donant carnets de bona persona, de persona caduca, de feixista i altres coses a la gent i trobo que t'estàs passant un poc. Només veus la part dels altres però encara no t'has mirat mai a tu, una miqueta de tranquil·litat.

    Tu sabràs si això que proposes és futur, jo crec que no, però tampoc tinc massa interès en convencer-te perquè tens unes idees pre fixades que vas repetint desacreditant sense massa argumentació ni treball.

    Que cal desenvolupament a les Terres de l'Ebre tothom ho té clar, la qüestió és a quin cost?

    a un cost ambiental alt? a un cost social alt? Desenvolupament vol dir abocar-mos a la terciarització: feines temporals i mal pagades en hotels i bars? Especulació: encariment dels preus de l'habitatge a les nostres terres... pèrdua de patrimoni històric...

    no sé quin concepte en tens tu de desenvolupament... per a mi això és destrucció pura i dura, i enriquiment d'una minoria. Per a canviar, de vegades potser cal començar canviant la dinàmica que es porta i dir PROU, si primer no s'atura tot lo que volen trinxar difícilment podrem construir un futur diferent al que imposen.

    A mi me cansen prou los xantatges estos del futur, la gent jove de les terres de l'ebre si foten camps de golf haurem de marxar igualment i no tindrem massa cosa a buscar a este territori... busqueu exemples on passa això i mireu possibilitats laborals, condicions, etc... perquè fot fàstic, així que no me vengues lo progrés econòmic d'una minoria com a progrés econòmic d'una majoria.

    Ves desacreditant si vols qui fa coses, a mi d'arguments me n'han donat, potser tu no els vols llegir, no fos cas que canviés la teua opinió o que veiguesses que pot canviar la de la resta de persones.

    I pel que sé... de debat i d'arguments n'hi haurà més, fins i tot sobre el model territorial de què parlem, de manera ben elaborada, ja voràs quines sorpreses t'emportes...

    per últim dir que me sembla perfecte que a un bloc se puguen dixar comentaris, si així ho pensa qui el prepara, però cada bloc és un món i té una funció, el de Panxampla segurament no ha de servir per a que cadascú penge les seues opinions (encertades o desencertades, respectuoses o sense cap respecte...) de fet a mi no m'han publicat un missatge de felicitació, o sigue que...

    ResponElimina
  43. marisin,
    jo no ho hagués pogut resumir millor.
    Enhorabona pel teu escrit!
    A vegades falta una mica més de feminització i menys agressivitat, no trobeu?

    ResponElimina
  44. No es qüestió de "femenització"..Es sencillament en que ; apart dels "piropos" previs de "Marisín" no estem d'acord amb el model...Penso que l'autocrítica l'hem de fer tots..Tú també , Marisín..Jo penso que el model que tú m'ofereixes, es el mes caduc i si mes no , el més immoviliste...No tinc rés mes que afegir, perque no ens posarem d'acord...Una abraçada

    ResponElimina
  45. Si l'escrit de "Marisín , no es agresiu..."Que baje Dios y lo vea.." Ja al seu inici es desqualifica per sí mateix al personalitzar de forma un xic barruera ...En fi...millor deixe-mo aqui. Adeu

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta