7 d’octubre del 2006

Tortosa ven un solar per instal·lar una acadèmia de perruqueria i un balneari

CiU critica la gestió «poc clara» de l'alienació dels terrenys, situats a la zona de Vora Parc

La junta de govern local de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar el 25 de setembre, amb caràcter urgent, les bases que han de regir el concurs públic de l'operació de venda d'una part del solar en què s'ha de construir l'escola municipal de música. Els terrenys són a la zona de Vora Parc del barri del Temple, però l'Ajuntament ha volgut deixar ben clar que només s'hi podrà instal·lar una acadèmia de perruqueria i estètica. Amb tot, també s'admetran altres usos complementaris, com ara una residència per als estudiants i altres activitats pròpies d'un balneari urbà. El grup de CiU ja ha criticat la gestió «poc clara» de la venda dels terrenys.

El solar que l'Ajuntament de Tortosa ha tret a concurs públic és una finca de 556 metres quadrats, que limita amb l'església dels Dolors, una altra finca del bisbat i uns altres terrenys de titularitat municipal, en què s'ha de construir l'escola de música. Concretament, els terrenys es troben a la cruïlla del carrer Joan Sebastià Arbó amb el carrer Vergés Paulí, a la zona de Vora Parc del barri del Temple, un dels sectors de la ciutat en què el preu del sòl és més elevat. Amb tot, la finca (que es vendria en el seu estat actual i lliure de càrregues) surt a subhasta públic amb un preu total de 578.460 euros, dels quals els interessats hauran de dipositar 11.569,20 euros com a finança provisional.
Unes condicions que moltes constructores assumirien de bon grat, si no fos perquè el plec de clàusules administratives fixa uns usos molt concrets per als terrenys. Així, la finca està destinada «com a ús principal» a l'ensenyament de les «especialitats de perruqueria i estètica», així com altres graus o cicles inferiors, i es poden estendre a altres estudis similars o equivalents. El concurs, però, també admet usos complementaris per desenvolupar l'activitat de perruqueria i estètica oberta al públic, per a professionals o per a alumnes en pràctiques, d'aquelles activitats relacionades amb la salut i la cura del cos. És el cas de massatges terapèutics i de bellesa, hidroteràpia, termalisme, gimnàstica, manteniment del cos i altres activitats aquàtiques. De la mateixa manera, l'Ajuntament permetrà la construcció d'una residència d'estudiants per als alumnes de l'acadèmia, però també d'altres centres en què s'imparteixin altres estudis. Segons fonts municipals, l'alienació dels terrenys va ser aprovada en junta de govern local perquè no calia votar-ho en la comissió informativa d'Urbanisme.

> «L'operació podria ser més profitosa per a l'Ajuntament»

El portaveu del grup de CiU, Ferran Bel, va advertir ahir que l'alienació del solar a la zona de Vora Parc s'està fent «amb una gestió poc clara». En aquesta línia, Bel va afirmar que el govern municipal no està prioritzant que l'operació siga «profitosa» per als comptes de l'Ajuntament, sinó facilitar les coses a una acadèmia de perruqueria que ja té un centre a l'avinguda de la Generalitat i voldria ampliar les instal·lacions. «A nosaltres ja ens sembla bé que l'acadèmia de perruqueria es vulga presentar al concurs públic», va dir Bel. «Però l'Ajuntament hauria de fer un concurs més obert, perquè als terrenys també s'hi pogués instal·lar una acadèmia d'informàtica, de cuina, d'idiomes o de qualsevol cosa, i potser guanyaríem més diners», va concloure.

El Punt (7-Octubre-2006)

25 comentaris:

  1. Només cal veure si la perruquera té carnet sociata. Ja han començat amb la sidreria i ara amb la perruqueria. Així funcionen els socialistes a Tortosa, com els convergents en els seus millor temps. Serà l'efecte Montilla???

    ResponElimina
  2. Home, ja era hora que algú parlés del tema sidreria. Com s'explica que un negoci privat, com aquest, estigui perfectament senyalitzat a tota Tortosa? Com si fos un hospital, vaja.

    ResponElimina
  3. No estareu parlant de Prevaricació veritat?

    ResponElimina
  4. Sisquera quan estigui la peluPos que me podran fer metxes i una clenxa a lo Mas a la puput?

    ResponElimina
  5. Això ho dirà un jutge, no et sembla? En aquesta Tortosa tots, i dic tots, parleu molt. Però ja saps el que vol dir prevaricar?
    Menys parlar que si especulació, prevaricació... i més actuar en pro de la societat tortosina. Si creieu que a Tortosa es prevarica i us la estimeu tant com dieu, perquè no ho denuncieu a fiscalia?
    Aquesta és la Tortosa de sempre, la del bla, bla, bla...

    ResponElimina
  6. Pos mira que el Pascualet parlan al Parlament de Catalunya del 3% sense tindren cap proba...com van xalar los de CIU!

    ResponElimina
  7. La diferència entre el que vatros dieu, imputant delictes (prevaricació) i el que va dir el Pascualet, com tu dius, és que ell gaudix d'inviolabilitat i en seu parlamentària pot fer les manifestacions que cregui oportunes no podent ser perseguit per les mateixes. I vatros no. Més serietat alhora de parlar de prevaricació, especulació i altres babarotades. Sóc de Tortosa i me dóna pena vore com la meua generació patix lo mateix mal que les generacions passades, que ni menjàven ni deixaven menjar.

    ResponElimina
  8. No estic defensant a ningú. Però no estic per a res d'acord en que uns ho puguen fer i altres no, tan sols pel fet de ser polítics.
    Crec que el President de la Generalitat, justament pel càrrec que té, és el que tindria de medir més les seues paraules. I no estic dien que no fos veritat lo que dia, sinó que no pot acusar a ningú en públic sense tenir-ne probes

    ResponElimina
  9. El que Maragall va dir es que convergencia tenia un problema del 3%, responent a Mas una pregunta impertinent. I lo que va voler dir, es lo que sabia tothom, que CiU fea algun temps ( dos anys )que no cobrava el percentantge dels constructor que s'adjudicaven les obres. Aixo s'investiga ara als tribunals i del 3% res. Es el 15% i avegades el 20%. Despres cauent tunels per falta de formigó, les carreteres s'agrieten per falta de capa d'asfalt, els col·legis es baden i lo que anira sortint poc a poc a base d'anys.
    La feina ben feta no es eslogan de CiU i UDC. El seu era, feina pels que es facin el carnet. I els diners per habitatges de protecció oficial i de cursets per parats a subvencionar col·legis de pago.
    No podem deixar-los tornar a governar. No tot els partits son iguals, i els que es queden a casa i no van a votar sempre afavoreixen a les dretes ( perque estos tots van a votar) i desprès venen les lamentacions.

    ResponElimina
  10. Que el PSC és d'esquerres?????Ja,ja

    ResponElimina
  11. En una escala lineal de dretes a esquerres, el PSC esta a l'esquerra del PP, UDC, CiU i també de ERC, sense dubtes. I pot estar, segons matissos, a vegades, un poc a la dreta de ICV. Ho diuen els fets, no les paraules.

    ResponElimina
  12. Això que tú dius ho diuen les paraules no els fets. Ja,ja.

    ResponElimina
  13. Digues exemples de politiques de dretes i politiques d'esquerres i veurem quin govern esta al darrera i quins partits hi han. Je,Je,Je.

    ResponElimina
  14. Este anònim tant “sociata”, que defensa tan a Pascualet, i diu que a Tortosa no es pot criticar res sino hi han probes a fiscalia, i desprès parla amb tota impunitat del 20% , no treballarà de fa poc a alguna delegació de Govern ? No es per res sols per situar-mos

    ResponElimina
  15. I qué n'has de fotre tú d'on treballa aquest o aquella persona?? Aixó es un espai d'opinió...Si no saps estar,millor que desapareguis...

    ResponElimina
  16. Io personalment prefrixo que desaparegues tu, que ets més tocacollons, despres vas parlant de llibertat d'expressió, i si algú diu algo que no te fa gràcia, la teua resposta és que desaparegue...
    Ets molt coherent mc collons

    ResponElimina
  17. Si no vols desapareixe, dons descansa una miqueta,,,Respiraaaaaa...Ah! I gràcies pero lo de "tocacollons"

    ResponElimina
  18. Soc "sociata", no treballo a cap delegació del govern i son dels que pensen que la democracia la fan els partits i les partits els fan la gent. I com més gent hi hagin als partits, els partits siran mes forts i democratics i es fara una millor politica.
    Es de caixo, que com mes gent hi hagi per triar mes bons siran els nostres politics. Lo dolent es que som molt individualistes, tenim poc esprit de sacrifici i tenim poca gent que es dedica a la politica (que es cosa de tots en democracia) i el nivell general es podria nillorar molt.
    I criticar, es pot criticar tot. Jo soc el primer en criticar. Peró has d'aportar fets, exemples per poder jutjar. Les paraules i les opinions no es poden jutjar i s'han de respectar. Els fets es poden criticar, jutjar, i denunciar si cal.
    Ah, "sociata" per mi no es un insult, es la meva elecció dins del mar politic i para mi es la meva aportació a la democracia.
    No soc jove, vaig viure i sofrir el final de la dictadura i treballar a un partit, per mi, es com una obligació. Aixó si, sense dogmatismes, amb respecte per tots i prioritzant sobre tot les persones..........
    I ja hi ha prou per avui......
    Content????????

    ResponElimina
  19. Aquest taranná per mi no te cap resposta més que d'un exquisit respecte...

    ResponElimina
  20. Escolteu,
    m'hen vaig uns dies i quan torno veig que ja vos hau enbalat.
    Suposo que tots los que parleu d'esta part del cos que està formada per dos bossetes penjan és perque les debeu tindre.
    Los homens no sabeu fer política sense pareixe que esteu al pati del col·legi barallan-vos com crios de mama.
    A n' aquell que ha dit que quan més gent millor dins d'un partit, li preguntaria, per a que???
    Si després resulta que a l'hora de votar, en que un axeque un dit o dos tots los demés hi van detras com a corderets encara que pensen tot lo contrari. Per a n'això mos cal pagar a tants de polítics?
    En un ja fariem avio.

    ResponElimina
  21. Un únic polític? Això no seria una dictadura? O una monarquia absoluta! La veritat és que no em pensava això de tu, Núria ;D

    ResponElimina
  22. Ja ha arrivat "Mamá Comedianta"...Per cert; d'anatomía també vas molt malament.. De dos bossetes res de rés...No més en tenim una. I dubto que amb aquests criteris arrivis més enllá de la porta de casa teva...Una abraçada

    ResponElimina
  23. Déu ni do el que dóna la licitació massa perfilada d'un solar públic!

    I tot això sense prendre res?

    Ànims tertulians, que la campanya comença prompte!

    ResponElimina
  24. Sra Comedianta en politica com en la vida s'ha de tindre criteri.
    Als partits, s'han d'escoltar les propostes, raonarles, elegir la que tu creus mes acertada, lluitar per ella i votarla. Peró una vegada votada, la proposta guanyadora, l'has de defensar on siguis, encara que no sigui la teva. Aixó es democracia, i gracies hem de donar per tenir-ne.

    ResponElimina
  25. Gustau,
    no has entes lo meu raonament.
    Actualment, los partits van tots a una. Quan un axeca el dit, si té una representació de 50, tots los 50 voten lo mateix. No n'hi ha cap que s'en surte de la fila. Penso que per a n'això lo millor és que li donen al del dit la representació dels 50 i que tots los altres s'en vaiguen cap a casa a guanyar-se la vida treballan com Deu mana. Sinó, se pot donar el cas, com ja ha passat, que una persona tot sola, intente votar en les dos mans, en un peu i en lo que tingue més a prop per a votar pels companys de partit que no hi son.
    Ah, i soc mare de dos fills que per a mí són meravellosos i n'estic molt orgullosa gràcies.
    Anònim, la democracia a n'este pais és així, però que no hi han altres països que funcionen d'altra manera?
    Lliste obertes i voras com los polítics que representiguen al territori no es vendran als del seu propi partit per una cadira ben calenteta!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta