31 d’octubre del 2006

Marxa lenta de la PDE contra el Xerta-Sénia

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat pel 5 de novembre una marxa lenta de vehicles per demanar la retirada del projecte del canal de regadiu Xerta-Sénia. El punt de trobada serà la benzinera de la Galera, a partir de dos quarts d'onze del matí. Tot seguit, els activistes faran la marxa lenta pel camí de l'antic canal Xerta-Càlig. Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va remarcar que la Generalitat ha tramitat les obres de l'estació de bombament i de l'adequació del vell canal molt de pressa, sense convocar la plataforma per facilitar-li la documentació que demostra que es regaran 16.000 hectàrees amb el Xerta-Sénia. El també portaveu Manolo Tomàs va afirmar que la PDE sap que a mitjà termini no es regarà tanta superfície, i que l'excedent d'aigua de la concessió del Xerta-Sénia voldrà enviar-se a Castelló. «Per tant, a partir d'ara ja passarem a anomenar-lo transvasament Xerta-Castelló», va anunciar Panisello. La PDE també va presentar ahir la jornada que han preparat totes les entitats i plataformes cíviques de la conca de l'Ebre pel 19 de novembre a Saragossa. En l'assemblea, les entitats reclamaran una moratòria de grans embassaments i nous regadius, fins que estiga aprovat el nou pla de conca i s'hagi fixat un règim hídric pel tram final del riu.

El Punt (31-Octubre-2006)

7 comentaris:

  1. Si sou vius estos de la plataforma...

    ResponElimina
  2. La Generalitat fen actuacions sense demanar permís a la Plataforma. El mon al reves.
    I la marxa es per protestar per algo que ells pensen que els malvats politics faran. No valdria més espera, si s'aprova un transvasament i sortir tots junts.
    Les administracions no tenen fama de anar molt rapid i ja haura temps de sortir a manifestar-se.
    Ara es cremar a la gent....

    ResponElimina
  3. No estic d'acord en l'escarni públic que n'esteu fent de la plataforma.
    Tenim molt que agrair-los-hi i molt poc per a criticar-los-hi, cosa que no poden dir alguns partits políticsper no dir la majoria.

    ResponElimina
  4. ...Que jo sápigue; la Generalitat no té que demanar permis a cap Plataforma...Tot i que aquest moviment social em mereix un gran respecte pel que ha suposat de movilització social...

    ResponElimina
  5. Normalment, un moviment social es mobilitza quan nota alguna cosa que no quadra.
    Qui vulgue pot comprobar moltes coses, com la sobredimensió de l'obra, la poca demanda de la mateixa (+oferta que demanda no és NCA), i un seguit de pressions d'un PSOE valencià que no pot amb lo Camps.
    ETC.
    Evidentment qui estigue d'acord en posar la mel a la boca veina pos ja és pot imaginar com complica el futur-present. I ja sabem qui recolza els transvasaments, i com viurem aquí baix quan el Pacte d'Aragó es complixque i funcione el Segarra-Garrigues.
    Les coses son senzilles, es pot anar a passejar o no, i ningú te per que sentir-se res de res especial ni pel si ni pel no.
    Però, encara cal dir ben fort TRANSVASAMENTS NO!
    Que d'aigua cada cop en baixa menys!
    Som així de tontos!

    ResponElimina
  6. Molt d'acord amb el sentiment que has posat al teu comentari..Pero formalment, encara cap Plataforma presideix la Generalitat de Catalunya..

    ResponElimina
  7. ni la presidirà
    gràcies a Sant Ruf!
    i a Santa Caterina!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta