23 d’octubre del 2006

Medi Ambient porta el musclo zebra a Europa

El musclo de zebra s'ha convertit en un problema d'Estat, i això quedarà absolutament confirmat avui, quan la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, faci arribar la preocupació per la plaga a les més altes instàncies de la Unió Europea. D'aquesta manera, el mol·lusc bivalve d'origen asiàtic, que va ser localitzat per primera vegada al pantà de Riba-roja d'Ebre l'any 2001, haurà assolit la mateixa categoria que altres problemes estatals que recentment han arribat a Europa, com el procés de pau al País Basc o el debat sobre la immigració. El més trist, però, és que en aquests cinc anys la plaga ha arribat a extrems que fan difícil el seu control, i que la CHE no ha fet pràcticament res fins que el musclo zebra no ha començat a colonitzar Saragossa i més amunt. Amb tot, no és la primera vegada que a Brussel·les sentiran parlar dels problemes d'Espanya amb el musclo zebra. Quan encara es discutia si Europa havia de cofinançar el transvasament, els tècnics enviats pel govern del PP van afirmar que la plaga no era un problema greu, i que eliminarien el musclo zebra després d'enviar l'aigua per tot l'arc mediterrani. Els experts diuen que el musclo zebra colonitzarà altres conques en uns cinc anys, però si els pares del transvasament haguessin fet el que pretenien, la plaga s'hauria expandit amb molta més rapidesa. Una advertència que gent com el Grup de Natura Freixe, de Flix, ja va fer a l'informe que va redactar per al Ministeri de Medi Ambient l'any 2001, i que algú va deixar dormir al calaix.

5 comentaris:

  1. a vore si es pot fer alguna cosa i parar la plaga...

    ResponElimina
  2. Ui!
    Desgràciadament va per a llarg.
    La globalització ....

    ResponElimina
  3. Són comestibles, els zebra?

    ResponElimina
  4. Bona pregunta; Joan...Si els zebra foren comestibles, el gran "Depredator" ; o sigui ; l'home; ja l'hauríem aniquilat...Jo el que faría es donar una mostra a un restaurant xinés, per veure si poden fer una recepta compatible amb els gustos d'aqui..Si aquest experiment té resultat; veurás com pujen de preu..

    ResponElimina
  5. sí, jo també he pensat amb els xinesos, però no els he volgut anomenar per no obrir la caixa dels trons del racisme i aquestes coses que peten per on menys t'ho esperes.

    De tota manera: Algú els ha provat? Perque els crancs rojos, per exemple, nosaltres els rebutjem però els americans en fan negoci.

    Jo penso que les empreses del musclo, hauríen de treue'ns de dubtes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta