20 d’octubre del 2006

Sabaté fa una crida al consens per impulsar l'àrea ciclista de Tortosa

El complex de Vinallop costarà 1,3 milions d'euros i podria ser operatiu a la primavera del 2008

L'alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va fer ahir una crida al consens dels grups de l'Ajuntament i de les entitats ciclistes del territori, amb l'objectiu de tirar endavant el nou centre de tecnificació de ciclisme que es construirà a la zona esportiva de Vinallop. En aquest sentit, Sabaté va presentar ahir la memòria valorada del projecte, que costarà 1,3 milions d'euros i podria ser operatiu a la primavera del 2008, si es compleixen els terminis previstos. L'alcalde va afirmar que el complex inclourà un velòdrom, i que la seua construcció anirà en paral·lel a la reforma de l'estadi municipal, on l'actual velòdrom serà substituït per les noves piscines.

La presentació de la memòria valorada del centre de tecnificació de ciclisme de Vinallop, ahir a la tarda, va ser només unes hores després que l'alcalde de Tortosa presidís, dimecres a la nit, una reunió amb diferents entitats ciclistes del territori. «Fins ara, el que hem volgut saber era si als terrenys municipals de Vinallop hi havia prou lloc per encabir-hi les diferents instal·lacions, així com si l'Ajuntament té prou disponibilitat pressupostària per afrontar-les», va explicar Joan Sabaté. L'alcalde va recordar que l'Ajuntament ja té la documentació preparada per acceptar la subvenció de 550.000 euros que ha atorgat el Consell Català de l'Esport, i va anunciar que el consistori incrementarà la part que tenia previst assumir amb fons propis. Així, Sabaté va explicar que finalment el consistori aportarà més de 800.000 euros, perquè siga viable la totalitat de l'àrea ciclista, que segons els últims càlculs podria costar uns 1,3 milions d'euros.
El complex, que dependrà del Centre de Tecnificació de Ciclisme de les Terres de l'Ebre, amb seu a Amposta, serà gestionat pel municipi en un primer moment. Amb tot, la previsió és que tant la programació com l'assessorament tècnic es facin sota el paraigua del Consell Català de l'Esport i la Federació Catalana de Ciclisme. «Ja hem presentat el projecte en junta de portaveus i a les entitats del sector, i en quinze dies tornarem a fer una reunió per prendre una decisió definitiva», va dir Sabaté. En aquest sentit, va remarcar que l'equip de govern ha trobat «una sortida molt positiva» al conflicte per l'enderrocament de l'actual velòdrom. «Però el que no entendríem és que ara algú s'entestés, per raons polítiques, a voler mantenir el velòdrom actual, quan tenim la possibilitat de tenir tot un complex de tecnificació de ciclisme a Vinallop», va advertir Sabaté. L'alcalde va afegir que, si en les properes setmanes es tanca un acord en ferm, l'Ajuntament encarregarà el projecte, amb l'objectiu de tramitar en paral·lel la construcció de l'àrea ciclista i la reforma de les instal·lacions de l'estadi. «El que no tindria sentit és tenir dos equipaments ciclistes, ja que a l'estadi hem de construir les noves piscines i el nou camp de gespa artificial, que ja està aprovat», va insistir Sabaté per justificar la demolició del velòdrom actual. «Som conscients que hi ha opinions per a tots els gustos, però com a alcalde vaig assumir el compromís d'aconseguir el màxim consens possible, amb el món del ciclisme i també dins de l'Ajuntament», va afegir-hi. Sabaté va concloure que el projecte podria estar enllestit a la primavera, i que el complex podria ser operatiu a principi del 2008, si es compleixen els tràmits i el calendari de les obres.

> Una gran zona poliesportiva

El complex ciclista de Vinallop es construirà en uns terrenys municipals de 32.000 metres quadrats, situats a la vora de la carretera de Tortosa a Ulldecona. La proposta preveu tres equipaments centrals: un velòdrom descobert, una pista de BMX i un circuit de rodament, amb una longitud de 700 metres, que tindrà diferents desnivells i curvatures, i on també es podrà fer fúting. El nou velòdrom tindrà 250 metres de corda, amb paviment de formigó i dues grades que tindran una capacitat aproximada de 1.300 persones. El circuit de BMX, paral·lel al velòdrom, tindrà una longitud de 250 metres i una amplada mínima de 6 metres, amb 8 metres a la rampa de sortida. A la vora es reservarà una zona d'influència, en què es podran instal·lar grades per als espectadors, en cas de competició. Els vestidors, que ocuparan 197,34 metres quadrats, incorporarien uns banys exteriors, un magatzem i una sala d'instal·lacions, així com dependències administratives. El complex es completarà amb el camp de tir annex i amb la pista poliesportiva que ja existeix a Vinallop, i que l'Ajuntament ha previst cobrir al desembre.

23 comentaris:

  1. Mireu que vos dic. això de fer el velòdorm a vinallop és una trola més alta que el campanar de la catedral.
    I és que cau pel seu propi pes.
    Quan, se li va proposar al Sr. Sabaté de cobrir el velòdrom actual, lo pressupost pujava 1 milió d'euros. Sol cobrir-lo!
    Ara, suman l'aportació de 500.000 i la de l'Ajuntament de 800.000, tot lo complexe, inclós la construcció del velòdrom puja 1.300.000 €. Pos que barat és fer un nou velòdrom més tot lo atre que volen fer a Vinallop.
    Teniu de pensar, que el nou velòdrom a Vinalllop no es farà perquè no hi han diners per fer-se i lo que sí que se farà és l'enderrocament de l'actual que és l'únic que hi ha al territori.

    ResponElimina
  2. Amb persones com tu, arribarem lluny. El projecte es bó, molt bó, tant el de Vinallop, com el de la remodelació de les intal.lacions esportives municipals. I en lloc d'anar foten pals a les rodes podries haver anat a la reunió del futbol, per exemple, i hauries vist quina era l'opinió generalitazada. I penso que no podem tornar a caure en la trampa de velodrom si o no. La realitat es Vinallop, SI amb majuscules, i remodelació i parking a ferreries també,i deixem-nos de tonteries i de mirar-nos el melic que ja n'hi ha prou d'aquest color, hem de mirar endavant i fer d'una "punyetera vegada" que Tortosa sigui pionera, que som més Papistes que el Papa.

    ResponElimina
  3. PER CERT COMEDIANTA ESTARIES IGUAL SI ELS TEUS "COMPYS" ESTESEN AL GOVER DE TORTOSA PERQUE QUAN ESTABEN TU NO FEIES MASA CRITIQUES O POTSER NO RECORDO PERQUE EL QUE SI QUE ET RECORDO QUE HAN ESTA I NO POC TEMPS LA VERITAT . I A MES COM POTS REPRESENTAR UN PARTIT QUE NO VA NI A LES COMISION NI ALS PLENS DEL AJUNTAMENT ESTA ES LA GENT QUE VOLEN DE ESQUERA A TORTOSA . O POTSER VOLS ENTRA TU ? HI HA LLOC ?

    ResponElimina
  4. Estaria bé saber com va anar la reunió de Sabaté amb els representants de les entitats ciclistes. Diuen que no va ser una bassa d'oli, precisament.

    ResponElimina
  5. L'actual velòdrom és una realitat. El de vinallop és el desig d'un alcalde que porta 8 anys a la poltrona i l'únic que ha fet ha estat destrossar el terme amb els molinets de vent. Un alcalde que es fa un fart de prometre i que no ha fet res ja no té credibilitat. Primer el de vinallop i quan estigui acabat enderroquem l'actual, aquesta hauria de ser la promesa de l'alcalde. Ah, si us plau, que es respecti l'ortografia, és lamentable que els opinadors facin faltes a l'hora d'escriure, això diu molt d'ells, i del futur que ens espera amb el català (estaben s'escriu amb V)

    ResponElimina
  6. Voleu dir que els representants de les "entitats ciclistes", no estan una mica teledirigits?

    ResponElimina
  7. QUE BONITO ERA AQUELLO DE VER A LA PEÑA UNA VEZ AL AÑO CON LA BISI.
    QUE BONITO ERA VER A LO CHAVALES CORRIENDO EN EL VELODROMO Y DEJANDOSE MEDIA PIEL EN SUS CARRERAS Y EL ELECTRISISTA VOLUNTARIO DE CRUZ ROJA CURADOLE CON MERCROMINA.
    PERO AHORA SE HA POLITIZADO TODO Y AL PASO QUE VAMOS POR LO QUE VEO NOS QUEDAREMOS SIN NADITA COMO LO DEL TREN

    ResponElimina
  8. Repeteixo i reperire, si a Vinallop, si a la remodelació de l'estadi municipal.
    I els ciclistes, son unes victimes de dos partits CiU i ERC que no tenen escrupols per tal d'aconseguir erosionar al govern, lluny molt lluny del que es bo o pot ser bo per a la ciutat, a ells el importa un rabe la ciutat sols volen arribar al poder sense mira ni com ni perque, repeteixo els ciclistes son victimes, ells defensen els seus interesos i els altres dos s'aprofiten d'ells.

    ResponElimina
  9. Mira anònim,
    trobo que dixes molt malament als ciclistes que per altra part són gent que es dedica a n'això d'una manera completament altruïsta i per que los hi agrada este esport.
    I, si ells no son prou grandets per a que no els porten a l'hort, també s'els hi podria dir el mateix als del futbol, que donant-vos quatre quartos ja vos tenen fent d'alfombra per allí on passen.
    Números canten, com mos va dir lo Sr. Lahosa a les entitats esportives, i duros a quatre pessetes no n'hi han a cap "puesto".
    Un velòdrom a Vinallop és una mentida a la ciutadania perque no hi han diners per a fer-lo.

    ResponElimina
  10. Sabaté pot demanar a Mas si guanya que face un metro per anar a vinallop.

    Encara que mas segurament farà velodrom amb parquing subterrani, en parquet en lloc de formigó, i amb terrasses per poder jugar a padel o visualitzar el camp de golf.

    ResponElimina
  11. Soc l'anomim, amic de la comedianta, no trec ni una como del que he dit.

    ResponElimina
  12. A est últim anònim,
    quin és lo meu amic?
    és que com tots vos dieu igual "anònim" no se mai quan parla un o quan parla l'altre.
    Si esteu tan segurs del que dieu perquè no vos identifiqueu?

    ResponElimina
  13. Jo vull que la línia roja del metro sigui directa de Paüls a la Cava sense tindre que fer transbordo al golf de Vinallop.

    ResponElimina
  14. els socialistes els mestres de la manipulació, l'extorció i el sectarisme, es pensen que tot els que els va en contra està manipulat.
    "Se cree el ladrón que todos son de su condición"

    ResponElimina
  15. Comedianta, et prometo que quan pugue et farè un senyal per tal de que hem conegues.

    En quan al darrer anonim li dire que no ofen qui vol sino qui pot, i tu per molt que vulgues no pots.

    ResponElimina
  16. Això vol dir que reconeixes que ets socialista?
    Ai,ai,ai

    ResponElimina
  17. Comedianta.. Jo mai et faré cap senyal per que em coneguis...T'ho prometo!!

    ResponElimina
  18. Pos quanta temor tens mc calan.
    Pensa que parlo molt però no mossego. Tranquil home.
    Si jo he pogut sortir a la palestra, donan lo meu nom, tú que per lo que hai averiguat ets tot un home fet i dret segur que també ho pots fer.
    O és que al final, les dones no sirem lo sexe dèbil????

    ResponElimina
  19. Comedianta...ets incorregible..! i que te a veure aqui el sexe..?? A lo millor tindrá raó el que deia que "no hi ha pitjor discriminaciö que la que es fa un mateix /a .."

    ResponElimina
  20. mc calan,
    si al meus anys ja no m'ha corregit ningú, ni tan sols ma mare que és sociata perduda com tú, tú tampoc ho aconseguiras xato

    ResponElimina
  21. Sento molt dirte, que el teu flat et traiciona...Mai he sigut "sociata" com tu dius...A lo millor es que vas tan despistada , que volies ubicarme per exclusió...També puc assegurarte que tampoc tens tants anys...Encara tens opcions per rectificar...Una abraçada..Ah ! i grácies per lo de "xato"..

    ResponElimina
  22. Vaiga, no l'hai encertada!
    Un altre dia sirà.

    ResponElimina
  23. Es molt freqüent amb tú no encertar-la...No et preocupis..

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta