15 d’octubre del 2006

Tortosa apreta les sancions contra els ciclomotors i les motos mal estacionades a Baratijas

Ja m'havia fixat, des de fa uns dies, que hi havia menys motocicletes i ciclomotors estacionats als porxos de la plaça Agustí Querol de Tortosa. Però l'altre dia vaig veure un agent de la policia local multant les motos que hi havia mal estacionades al davant de Baratijas El Puente, i ho vaig poder confirmar... La policia ha degut començar una campanya de sancions específica contra les motos mal estacionades, sobretot en aquest espai tan característic de la ciutat. La veritat és que ja fa temps que els porxos de Baratijas s'havien convertit en una zona d'estacionament de ciclomotors, suposo que pel fet que és un punt de trobada habitual de molts adolescents. Fins l'altre dia, mai havia vist un policia local posant-hi multes. Trobo bé que se sancionin aquest tipus d'infraccions, sobretot quan a escassos 200 metres hi ha un aparcament de motos que gairebé sempre està buit (al principi del carrer Vall, davant de l'antiga llibreria Viladrich). Però també estic fart de veure cotxes damunt de les voreres, sense que cap policia local els multi i sense que ningú avisi la grua. De fet, fa un parell de setmanes vaig veure la grua estacionant damunt de la vorera (quin tipus de grua s'emportaria una grua mal estacionada?). L'aplicació de la disciplina viària està bé, però l'Ajuntament no hauria de fixar-se només en els joves, sinó en el mal exemple que donen els seus pares i mares. Sense anar més lluny, mentre el policia posava les multes a les motos, pel seu darrera estaven passant cotxes que volien travessar la zona de vianants en ple horari comercial. I ningú els demanava si eren vehicles de càrrega o decàrrega, ni tampoc si realment eren veïns del barri de Santa Clara.

2 comentaris:

  1. Podriem considerar els vehicles privats com una mena de substància il.legal? O com el tabac i l'alcohol: legals però mal considerades? Podriem iniciar una campanya de desprestigi de tot aquell que usi el vehicle privat, sobretot sense fins justificats?
    Què passava abans dels cotxes i les motos? Què feia la gent dels carros i dels matxos? Quina era la problemàtica viària aleshores? Com s'ho feien els agutzils? I les multes?

    Per cert, a una grua mal aparcada se l'emporta la gruassa o gruota.

    ResponElimina
  2. Jo aposto perque se l'emporte la cucafera!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta