31 d’octubre del 2006

Uns joves passen l'avorriment fabricant bombes casolanes als afores de Tortosa

No he pogut identificar el lloc en què va enregistrar-se el següent vídeo que he trobat a You Tube, però diria que deu ser prop de la zona d'indústries aparador de l'autovia Tortosa-l'Aldea. Amb tot, no recordo cap pas subterrani o cap desguàs com el que surt a les imatges. En qualsevol cas, el que m'ha preocupat és la manera com gasten aquests joves les tardes dels diumenges. Fer una "bomba casolana" no és la millor manera de fer passar l'avorriment. Crec que tots estarem d'acord que tenim un problema si hi ha joves que pensen que això és divertit, però també hauríem de reflexionar si Tortosa ofereix prou alternatives d'oci per a la gent més jove.

17 comentaris:

  1. Sembla que és al costat de la Ferreteria Garcia, de la sortida de Tortosa. Per cert, que l'innocent jove és tan viu que mostra la cara.

    ResponElimina
  2. Efectivament ; es tracta de l'embocadura de la canalització del barranc de Sant Llàtzer...El demés , ja es una bretolada...

    ResponElimina
  3. Si, per allí pots anar atravessant la passarel·la, a Sant Llàtzer

    ResponElimina
  4. Home, tu as vist com esta lo tema oci a tortosa? si ni es pot jugar a futbol el cap de setmaa per la tarde sense que tenir que saltar la valla d'un col·legi. Pero podem estar orgullosos de ser la comarca amb el consum de cànnabis mes alt de catalunya.

    ResponElimina
  5. Ja comença la moda de grabar al móbil gamberrades. Que serà lo proxim; els camions que aparquen
    a la vora? Tot val per a xalar i matar el temps.

    ResponElimina
  6. Lo més procupant és com pot acabar tot això. Són joves que busquen superar-se els uns als altres fent bretolades. Tot un perill en potència. Cal que reflexionem tots plegats al voltants de videos com estos.

    ResponElimina
  7. Jo només voldria dir a aquests joves que hi ha altres maneres de passar-s'ho bé. Jo també soc jove i de Tortosa i vale que l'oci juvenil de Tortosa és una merda, peró si ens dediquem a fer tots bombes = podem montar una guerra a Tortosa. També ressaltar que hi ha entitats juvenils que fan alguna cosa per a poder xalar.

    ResponElimina
  8. Si lo més preocupant és com pot acabar tot això. Són joves que busquen superar-se els uns als altres fent bretolades. Però diguem que es lo que hi ha aquest poble. Analitzem con esta la cosa . Ara que s’ha canviat l’hora a les sis de la tarda es fosc, i el jove a partir dels dissabtes per la tarda que es quan tenen tens lliure per poder reunir-se amb la colla , diguem que es lo que hi ha, perquè no hi ha res de res............... a un bar no podem estar perquè no consumeixen a un PUB tampoc podem anar perquè no tenen prou anys i al cinema hi han d’anar al poble del costat, això es la ciutat que temin per al jove de Tortosa, es fer destrosses i bretolades com diu vostè perquè no hi ham locals no voldrà vostè que un jove de 10,11,12,13, fins als setze vagin al centre lúdic que hi ha a ferreries que es per nens fins 9 anys. Aquet poble esta mort i perquè els que manen ja tenen els fills grans o no saben que el mon a canviat i ja no es por jugar a córrer i trucar als timbres com es feia antigament. Senyors analitzeu con esta aquest POBLE...... PER AL JOVE

    ResponElimina
  9. ("...) això es la ciutat que temin per al jove de Tortosa, es fer destrosses i bretolades com diu vostè perquè no hi ham locals (...)"

    (...)"Home, tu as vist com esta lo tema oci a tortosa?(...)"

    És certament una preocupació real i en canv, com molts temes vius, són a la cara B de les agendes polítiqes.

    De tota manera, això, que sempre ha estat així des de temps immemorials i no solament a Tortosa, això dic, no dóna peu a convertir-se en un "bombista", o a esperar que tot ens ho donin fet. No hi ha locals: Hi ha llibres a la biblioteca. (Ecs, veritat?). Hi ha associacions excursionistes, esportives i cíviques en general (com les associacions de barris), que estaran encantats de tenir tota la sava nova pujant per canviar el món. O és que ja ens està bé la play?

    ResponElimina
  10. Efectivament, Aquest tema ja es podriem dir que "vell"..Pero en cap moment es pot justificar actes de gamberrisme..O es que , si existisin aquests llocs d'oci; també farien bretolades en aquests locals..? Per mi , la qüestió no es aquesta...El problema es d'ordre educatiu ( que no de formació )I aixó es mama a casa, i no a l'escola...L'alta taxa de fracás escolar,també comporta i ajuda a aquesta problemática..Mes endavant; d'aqui uns anys; veurem també la resposta social dels joves "tortosins" nascuts de l'immigració... Estic pensant amb França...Prepare-mos!

    ResponElimina
  11. Els hi pots llevar les cometes als futurs tortosins, Mccalan: Com a mostra del primer acolliment.

    Toques el ferro de l'educació i, com el fil d'ariadna, ens podria dur pel laberint del creuament de cultures, de la lluita laboral i de mil carrerons més però al final, sempre hi ha el toro: nosaltres mateixos, l'individu i les seves decisions.

    Això del video és una bretolada com tantes, d'acord. És significatiu de que el món els importa un pet? Aprenen d'alguna manera aquests nois a ser persones?

    (Vaja! Sembla que m'adelanti a la castanyada...)

    ResponElimina
  12. Ja sabía jo que aquestes cometes podríen ferir susceptibilitats...Puc llevarles; sense cap dubte,,,Ara bé...El temps ho acabarán de definir...No et sembla..??

    ResponElimina
  13. No és que estigue a favor de les gamberrades, que no ho estic.
    però tan sols una reflexió en veu alta.
    Quí, quan era jove, no n'ha fet alguna de grossa?
    Això no vol dir que no tinguessem de fer de pares i adoptessem lo nostre paper de maldar quan fa falta.

    ResponElimina
  14. Mc, no és susceptibilitat ferida ni correcció política: És l'article primer de la Declaració dels Drets de l'Home.


    prumî årtike

    Tos lès-omes vinèt å monde lîbes èt égåls po çou qu'èst d' leû dignité èt d' leûs dreûts. Leû re°zon èt leû consyince elzî fe°t on d'vwér di s'kidûre inte di zèle come dès frès.

    (Una curiositat en picard)

    ResponElimina
  15. Ja deia jo, que aixó de la "Declaració Universal" no s'entenía massa bé...

    ResponElimina
  16. com diuen per aquí dalt en una resposta, l'ebre som on més cannabis es consumeix, i efectivament l'oci, està anulat, a deltebre mateix, l'oci per als més jòvens, és play + porros al garito (magatzem o local) on passen els caps de setmana posata allí, ahillats de la realitat.

    ResponElimina
  17. Els pares som els que hi hem d'estar al darrere dels nostres fills i sapigue el que fan , i la realitat es que els ho permitim tot amb aixo de que el meu fill es bon xiquet i m'ho conta tot.
    I hem de confiar amb ells..., pero avui dia, si no hem possen les piles els pares la nostra juventunt d'aqui uns anys seran lo que nosaltres haurem sembrat.
    ¡UNA JUVENTUT SEMSE CAP MENA DE RESPONSABILITAT!
    HI HAN PARES QUE PASSEN DE TOT PER TAL DE ESTAR TRANQUILS.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta