17 de novembre del 2006

Aclariment de Josep Torta sobre la situació del fòrum d'Amposta.info

Acabem de llegir una entrada molt clarificadora al bloc de Josep Torta, un dels responsables i propietaris d'Amposta.info. Segons Torta, el fòrum del portal no està censurat, com algú ha insinuat. Diu l'amic Torta que simplement està desactivat, davant les acusacions i difamacions (per demostrar) que s'hi han llençat sobre persones i empreses locals. Però llegim-ho, millor, amb les seues pròpies paraules, perquè crec que val la pena fer-ho:
"Estem treballant per ajustar el fòrum a aspectes legals que segons el nostres advocats (especialitzats en TIC) ens han aconsellat per tal d'evitar possibles problemes legals i per, si és el cas, poder actuar contra les persones que sota l'anonimat han fet aquestes acusacions. Des de que l'any 1998, vàrem posar en marxa Amposta.info (aleshores es va dir AmpostaWeb.com) el nostre principal objectiu ha estat el d'oferir un mitjà en el que tothom pugui informar-se i opinar. Malauradament en més d'una ocasió més d'una persona s'ha passat de la ratlla (fins i tot se n'ha sortit dels límits legals) amb acusacions, insults, acusacions velades, calúmnies, etc. que han estat moderades per nosaltres com a propietaris i responsables d'Amposta.info i del fòrum. Fins i tot nosaltres, en més d'una ocasió, hem rebut crítiques (no pas constructives) i insults, a nivell personal i empresarial. Què ningú es preocupi perquè el fòrum estarà actiu tan bon punt haguem aclarit els aspectes legals i haguem pres les mesures necessàries (i també legals). És una llàstima que un fòrum (m'atreviria a dir que és un dels més actius de les Terres de l'Ebre) que fa més de 5 anys que funciona, que durant aquest temps ha rebut 1.957 temes i 13.507 respostes, l'haguem hagut de desactivar temporalment perquè una sèrie de persones, vés a saber amb quines intencions, no han sabut acceptar unes senzilles i bàsiques normes de participació".
Des de La Marfanta, molts d'ànims als companys d'Amposta.info.

1 comentari:

  1. Gràcies Gustau per la difusió de la meva explicació i pel teu suport. La veritat és que n'estem "escoltant de tots colors" (bé "sentir colors" no és massa correcte, seria millor dir "escoltant de tots tons"). Com la teva, hem rebut moltes mostres de suport per un tema que no ens hauria d'afectar.

    Entre alguna de les crítiques que se'ns han fet a Amposta.info (per tant també a la nostra empresa) s'ha insinuat que el motiu de la tancament temporal del fòrum, ha estat degut a que algú ens ha donar "odres". Com bé diem a les pàgines del fòrum, el moderem nosaltres com administradors del web, de fet en més d'una ocasió hem hagut de "fer de policies" i moderar alguna de les opinions expressades. En els darrers dies les opinions s'han succeït d'una manera molt ràpida i degut a la nostra activitat professional no hem pogut moderar el fòrum com haguéssim volgut (vàrem confiar massa en les bones maneres de la gent que creiem no s'han respectat).

    Amposta.info, propietat de l'empresa InsertNet Innova (de la qual en sóc un dels dos socis), és un web que hem desenvolupat aportant moltes, moltes, moltes hores del nostre temps lliure. InsertNet Innova SL és una empresa de consultoria i serveis d'Internet (TIC). Com que coneixem el mitjà i les possibilitats que ofereix vàrem iniciar la iniciativa d' Amposta.info per donar a conèixer la nostra ciutat a Internet (l'any 1998 hi havia molt poca informació d'Amposta a la xarxa). Amposta.info no és només el fòrum, sinó que també informa de tradicions, receptes, història, notícies, exposicions, publicacions, personatges, plànol urbà, el temps, farmàcies, enquestes, cinema, agenda, imatges, etc. etc. el fòrum és només una secció entre totes les que posem a disposisió de tothom que les vulgui consultar i utilitzar. Entenem que aquest web com una forma de contribuir amb la societat ampostina SENSE RES A CANVI, dedicant una bona part del nostre temps lliure, com qui es dedica a la pintura, a practicar esport, ... Fins i tot una manera més que tenim de col·laborar amb la societat ampostina és oferir espai web i gestor de continguts, de forma totalment gratuïta, a totes aquelles associacions ampostines sense ànim de lucre que així ho vulguin com ja han fet 9 entitats. Si que és cert que des de fa 3 mesos oferim la possibilitat d'inserir banners publicitaris, però també oferim de forma gratuïta aquests banners a entitats locals.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta